佢話: 如果你ig得2-300 個followers , 動漫icon, 你就係垃圾

120 回覆
494 Like 20 Dislike

唔撚使講啦同啲垃圾
冇ig點計
如果當ig係人生意義
同支那班抖陰傻閪有乜分別
可能佢係曲

兩個hall 膠frd有fol
識大把人住過都屌hall culture啦
又唔見佢提?
認同!
其實會咁諗反而好可悲
講落IG仲有無咁HIT?
好似睇圍內人,公眾人物居多?
我都勁耐無用過
最HIT嗰時已經係12至17
點定義Hit
Alumni都覺得呢條attention seeker廢。竟然用咁低能嘅opinion係thread到溝女
用ig followers/icon 去judge一個人
要幾膚淺先會用咁片面嘅嘢去定義一個人
不過我諗佢過多幾年望翻轉頭 就會意識到自己呢番說話有幾唔成熟
條友出哂名厹嚟
可以話最冇資格同人辯論乜乜hall ocamp文化就係佢
傻閪唔遮名又幫人seem attention 屌你老母
樓主係咪條狗公本人
唔需要望
佢嘅目的都係嘩眾取寵
至在引到一部份target audience 認同
認同 但我相信呢班target audience大部分係心智相對冇咁成熟嘅大學生
而呢班target audience過多幾年望翻轉頭 都會覺得呢條友咁講嘢好柒
我相信佢到時會希望冇人記得自己咁講過
新一代00後真係好kam
都係弱智, 不用分咁細
搞笑 我連IG都冇玩 咁我係咩
呢啲瑣碎嘅事 過一排都無人記得
哪來會有反省/自省嘅機會
性格唔係話改就改嘅
有人提翻起嘅機會係好微 但如果呢一絲機會真係發生咗 都足以令佢好難堪
你想像吓佢第時返工 啲同事咁啱真係見到呢個連登post 就算冇人當面笑佢 比同事喺背後講已經足以令佢被定義為傻仔

同埋呢啲黑歷史比人搵翻出嚟嘅機會唔係真係咁微
如果呢個post喺佢朋友圈子spread開咗 一啲唔太熟佢嘅朋友好大機會以後有人問起佢 就會話「哦我識佢呀 你知唔知佢上過連登」
完全中晒,不過我自己都覺得自己垃圾無連登fresh gard 50k
希望呢段嘢唔會回力鏢落你度

佢噤樣定義一個人係錯 我認同
但係你講到佢會羞愧 我就真係有保留
過幾年就有
唔難
真,佢哋依樣又話人kam,嗰樣又話人kam
下下用自己做標準
冇icon 2-300個followers都冇
算係咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞