肥媽自爆搵定老人院養老

8 回覆
0 Like 1 Dislike
70歲肥媽(Maria Cordero)兒孫滿堂,有19名子孫,但她日前拍片透露,自己早已預訂老人院床位,給自己將來入住。她又自爆當年母親逝世,是因為她「愚孝」做錯決定。

經常在小紅書分享生活短片的肥媽,日前上載影片,分享自己對老人院的看法,提到當年自己為了孝順,寧願請幾名工人照顧年老母親,也不願送媽媽到老人院,但後來覺得自己的決定是錯的:「我阿媽搵咗幾間老人院,我都唔畀我媽去,我愚孝!後來我同我老公去咗四日泰國旅遊,(當時)我媽有糖尿病,佢搲損咗個傷口,啲菌上咗腦。」
肥媽續指,即使有幾個工人及司機,也不代表媽媽得到最好的照顧:「如果當時我畀阿媽去老人院,阿媽仲長命。(四日就急轉直下?)係,由血上咗腦,因為我請咗幾個工人,以為好爸閉,又有一個司機,但佢哋冇醫學常識,累死我阿媽,我係愚孝。我阿媽幾醒呀,一早就搵定老人院,佢就係覺得自己行動不方便、開始失禁,所以有醫生會好啲,但我哋諗住有工人。」

所以即使肥媽已有多個子孫,她也表示自己已仿效母親,早已預訂老人院床位:「老人院我都買埋喇。」

只能講呢方面佢蠢唔晒

冇醫學知識嘅人,請夠兩打嚟照顧都冇用,用舊錢去搵好老人院,舒舒服服。
平常人一晚只有一次
華人永遠墳場比唔比佢瞓
sorry, 你係mix
佢買起重機會實際過買老人院位
成日聽到一句話:你咁長氣,老人院都唔收你。
佢應該要瞓街!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞