Ocamp 事件,鄧同學既冤屈同犧牲係有意義嘅!

22 回覆
5 Like 18 Dislike
首先,希望鄧同學唔好睇唔開,可以慢慢走出困境

觀乎美台Me Too, 甚至尼單Ocamp事件,無可否認係會Over Kill,會出現好多老屈、人格謀殺,但我既答案就係:無可避免,男士們,小心啲啦

性罪行相比其他罪行,殺錯良民既比例絕對係最高,即使告唔入,社會公審早就未審先殺。

但Over kill既意義係邊?就係讓兩性關係之間既模糊會再清晰左,當男人人人自危時,性騷擾,性罪行會一定程度減低,至少半推半就性侵事件必定會減低,男女之間會學識保持適當距離,以後調情既方式會改變,女仔亦需要要放棄所謂矜持,有意思就更主動。

學習做咩都好之前講句:
「我可唔可以講鹹野?」
「我可唔可以掂你?」
「我可唔可以摸你個胸?」
「我哋可唔可以屌閪?」

每個Step 都要問, OK?
No
我想入U
我想入你個系
我想睇你個X
Why
講係無用
講完要錄音先有用
每一次屈人非禮嘅事件,就會提醒我一次,男人千祈唔好對你唔識嘅女人咁好心,歐美嗰種metoo風潮最後只會變成支那嗰種人人自危嘅環境,即係你見到一個阿婆跌親,你唔會走去扶佢,因為佢有機會告上庭話係你推跌佢嘅,呃你一筆錢。對女拳份子嚟講係同一道理,他朝你喺火車要人幫手嘅時候,我就唔會咁傻豬豬行埋嚟啦,嘩會唔會俾你屈我非禮架?我都係想自保咋,我先唔會冒住俾人屈非禮嘅情況下幫人囉。
我唔係咁樂觀
好多性侵預備軍好努力將風向帶緊去呢個世界無真正性侵全部都係老屈
未來一定會係咁用呢件事抹黑任何告發者
只要證據少啲都有機會告唔入然後被獵巫話係老屈
等佢哋更加怕舉報
每個Step 都要問, OK?

小妹想抱起個仔之前都要問咗佢先啦
https://nypost.com/2017/06/15/these-parents-are-asking-their-babies-for-consent-to-pick-them-up/
咁每一次非禮強姦斷正入罪(數量多好多)
又有無提醒咗你啲乜
歐洲已經出左事
男人唔敢幫女人cpr,造成女人失救情況嚴重左
其實錄音都可能無用,話錄音果陣係不情願就得。
我個前題係無人老屈之下,凡事講聲,有助減低殺錯良民,掂吓手仔都可以告普通襲擊既世代,唔好高估自己判斷。

我唔認為個女仔係老屈,但係我覺得個男仔已經被屈
你說得對咪就係唔會對你唔識嘅女人咁好心囉,定係你覺得我應該要學啲咩?
你無問過就同對方講嘢已經fail
正確,保持適當距離,對大家都好
女拳玩到最後只會令個社會支那化,人同人之間嘅信任會大幅減少,你出事嘅時候我仲會驚會唔會係你想屈我錢?呢啲支那已經日日見慣,女拳最後只會俾自己嘅貪得無厭反噬。
咁係你悲觀啫,有心做仆街野點都會繼續做,只係有好多男仔衰on9,以為講兩句鹹嘢,掂吓手仔無事,唔識拿捏分寸,靚仔講同做同毒撚已經好大分別,所以保持適當距離係最好
女拳既on9係有社會價值,重新審視男女之間關係,唔係一件壞事
咁要判斷自己係咪毒柒肥,對港女而言,望一眼已經可以ig公審
錯不在女方
咩年代仲講埋d濕尻Social organism
照你見解伊斯蘭教咪係平衡番女性主義既一既社會機制
伊斯蘭世界都無女權,平衝條撚咩,主流玩Progressivism,你可以屌女拳無意義?
是的,有時我在街上輕輕看一眼,有時會被黑臉

只能說女人真是看不清
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞