記者朋友做返個人,唔好再亂開無辜人名

19 回覆
28 Like 3 Dislike
講緊邊一件事都好明顯唔再二次傷害
但唔係單一事件,香港報紙肆事未審判就開名開案情係行之有年
今次嘅代價爭啲係一條人命

記者朋友做返個人啦
頂返住啲老細,唔好再比老總未審先判
為咗賣紙,未判罪就出人名
寒窗苦讀咁多年,已經得萬零蚊月薪
仲要比人將自己嘅文字變成殺人凶器嗎?
建議公平D兩邊開哂
家下啲報紙佬
會講一個人
一句說話
一個動作
屌佢老母西on9標題
做人無人工出
一男子竟然這樣做
內文一句文配十張 stock / AI 圖
再係咁相關文章
真係睇撚到燥
睇番當時連登啲Post 兩邊都屌哂

咩去Ocamp 都預咗條MK圖謀不軌 低死等等,仲要啲正評多過女事主

一樣都係人格謀殺

唔貼,詳情Search 港大 Ocamp
On9
緊係要鬥多料
唔係點刷流量
普通大眾不嬲見咩屌咩
都係好差
但新聞拎住所謂第四權,就更加應該有操守
正如一般期望打開連登就係睇廢文,打開報紙就係真知灼見
連登內容係當係 hearsay,報紙內容就應該係已 factcheck
而唔係加個「疑」、「傳」字,就同網絡做一樣嘅嘢
唔一樣的
個餅越做越細,咪就係因為某啲專出廢文
睇番啲Post 連登仔對男事主玩Ocamp 仇恨值高到癲 屌男主多過女主,希望同學仔唔好見到

咩正正經經叫雞呢啲都有幾十個正評
其實被告有權叫法庭保密(但好少批)
其實我好認同,好人好者玩咩ocamp , 俾人告非禮當經一事蔡一智。唔係個男仔又窮又樣衰會以為自己咁既quality 可以隨便講咸濕笑話性騷擾人
咁你都答咗自己
淨返嘅就係傳媒操守
事實係無,白冰冰單野玩到人死都係咁

你知道誠哥點解當年唔報警啦

有沒有諗過個男仔就指控二向個女仔道歉係有機會了結左件事?(如果個女仔未報警)

要求個世界完美係不切實際,需要學懂如何處理
一係就兩邊開哂
你揸唔揸車?
你撞咗車,當刻未知係邊個責任?
甚至今次嘅類比係肯定根本唔係自己責任,對方全責
你會唔會講對唔住先?
睇清楚指控二講乜,被告無否認有做只是個女仔無明顯表態叫被告停止而入唔到普通襲擊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞