馮素波爆離巢TVB原因 揭曾被要求台慶表演Hip Hop:有長者藝人跳到入院

97 回覆
277 Like 7 Dislike
汪明荃台慶都跳過hip pop
anal lo
真. 老人台
可以同AL 組隊
波姐真係好玩得
俾機會你班老嘢炸
痴撚線。。。
我估為錢 頂硬上
有冇片睇幾時的
馮素波爆離巢TVB原因 揭曾被要求台慶表演Hip Hop:有長者藝人跳到入院 影視娛樂 新假期娛樂 Apr 8 2024 廣告。
喺地下轉
馮素波爆離巢TVB原因
揭曾被要求台慶表演Hip Hop:有長者藝人跳到入院

現年79歲的馮素波(波姐)今年3月宣布結束了與TVB三十多年的賓主關係,完約離巢。近日她接受媒體專訪,透露了自己選擇離巢的5個原因,其中包括有次台慶被要求表演Hip Hop,有長者藝員更因此跳到入醫院,引起網民熱議!

馮素波在接受傳媒專訪時回憶與TVB的合作歲月,她直指TVB現有的制度不太適合年長藝人,並提到曾在某年的台慶被要求表演Hip Hop,當時波姐自知年紀大骨頭脆,堅決拒絕了這個要求,但她目睹一位年長的同事硬著頭皮上陣,結果表演完畢後關節位受損,不得不住院休養。

波姐表示已不記得是哪一年的台慶,只記得當時有輪好興跳Hip Hop,TVB就點名叫她去跳,波姐直言唔識跳亦拍要排兩日太辛苦,所以堅決拒絕,並表示:「綜合性節目唔關我事,因為我係簽拍戲劇。」

她還提到當年其妹夫余子明也被要求參與,跳完後他形容自己「成個人散晒咁滯」,此外她記得當年韓馬利、李麗麗、李海生等長者藝人都有份去跳。波姐今次爆料引來不少網民狠批TVB:「一D尊重都無」、「真係衰到貼地無朋友」、「遲早會叫班老戲骨去心口碎大石」、「諗條橋出嚟嗰位應該係孤兒」等。
修哥外號舞王修
8X歲仲跳得下老舞
https://www.youtube.com/watch?v=hPzYjKBwtX4
但其他無跳開
TVB簡直係收買人命
我記得好似送咗隻tvbuddy俾佢
送生果好過
爛鬼公仔把托
有冇片
好想睇
實力非凡魅力Show
個名老套到呢…
暮年都黎啦
背脊向地 另一條友捉住隻腳轉
我都笑到就快入院
邊條撚屌諗出黎 你搵啲後生仔仔妹妹出黎 觀眾同高層咪睇得仲開心 你推啲呀伯呀姐出黎 老人院班友又唔識欣賞 唔知為咩
最後仲送咗TVBUDDY
送啲補健品都冇咁嬲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞