日馬有左12000圓免運之後,日本代購係咪就嚟收得皮

286 回覆
512 Like 16 Dislike
自己平時鍾意買下日本寫真集同書啊,
上年開始日本amazon 出左12000圓免運真係返唔到轉頭 (雖然唔係全部貨品都可以)

一本3410日圓 連稅的寫真集,免稅後係 3100 日圓,仲要再5算 ~$157-$160 hkd
仲要一出幾日後就送埋上你屋企,街都唔使出,仲可以儲分下次買平少少

香港班日本代購仲做緊一本$240,信和地庫果兩間書店就賣得更貴,近$300

依家已經係除左無免運/ 難買又好想要既野先搵網上代購,有啲熱門電品仔甚至連TB日本代購都平香港一大截,都未計依家有buyee/ buyandship 果堆集運,再咁落去,可見香港班做日本代購10年內都係會收得皮

最近買左呢兩本
書𠵱啲本身都唔會用代購
直送香港揀DHL又平又快
其他嘢用轉日本轉送倉都唔會用本地公司
如果日本樂天都有就爽yy
第一條女邊個?好正
咪就係唔知依家有咩方法最平買到
天羽希純 呢本個攝影師影得幾高質
12000圓免運,好多漫畫/書都唔包
識野
我都訂左好多
得閒再同樓主share下
但有個問題露點書唔包
咪就係,DHL係一日就到但偏貴, 用佢官方個free shipping運慢DHL2-3日,但一定比佢個預期早到
要check真啲係唔係淘寶都有既貨
好多鋪頭係中國營運, click入去佢地資料到睇到晒佢地中國地址電話
係既話唔經Amazon買都得啦
唔係
因為日馬唔係乜嘢都有得賣
係,近排想買ちいかわ書唔包,忍下先

佢一時時,有時一兩個月後上去睇會包運
上面勁多淘寶嘢
係啊 特別係日用品果堆,真係中晒伏 日馬美馬都係咁,其實日本人都開始喺mercari度賣緊大陸野,唔排除日馬都有
係 呢個時候就要靠轉運
有咩正野要share 下啦
想買嘅全部都唔包,連加運費直送都冇
好多書同雜誌都唔係免運費嘅,冇乜用吖!
頂之前仲諗緊買唔買 下一轉入手
好多日用品同日牌都唔包
唔好諗,呢個必定要買
嚟緊入緊菜乃花,呢個諗左好多次買唔買終於決定要買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞