47人案|16人不認罪 據悉將於5月30至31日開庭宣布裁決

41 回覆
14 Like 4 Dislike
Push
國安法無任何減刑喎老友
有 認罪可以坐堅靶
美國隊長因為唔認罪再加上獄中無悔意
擺明想挫死呢班人
未審先坐
佢地(口講)話維護國家安全與有榮焉
案例講明有得減多啲嘅
不過最大粒嘅如果當係「首要分子」,一定要判十年以上,而根據終審法院案例,就算認罪或督灰都冇得減到去低過十年
篤灰係有得減 不過要法官係酌情權到將佢個程度下調先可以
即係首要變積極
區諾軒同 多啦A夢 趙家賢 都唔叫首要分子?

如果佢哋都只係積極參與,咁你不如話戴耀廷都係積極參與

不過呢啲嘢好有彈性,我相信法官們會識做

-------------

趙家賢就聲稱民主動力只係「服務提供者」嘅,就睇下官信唔信

https://www.inmediahk.net/node/%E7%A4%BE%E9%81%8B/%E8%B6%99%E5%AE%B6%E8%B3%A217%E5%A4%A9%E8%AD%89%E4%BE%9B%E6%95%B4%E7%90%86%EF%B8%B1%E8%B6%99%E5%8F%A3%E4%B8%AD%E7%9A%84%E3%80%8C35%E8%A8%88%E5%8A%83%E3%80%8D%E6%98%AF%E6%80%8E%E6%A8%A3%E7%9A%84%EF%BC%9F%E6%B0%91%E4%B8%BB%E5%8B%95%E5%8A%9B%E8%A7%92%E8%89%B2%E6%98%AF%E4%BB%80%E9%BA%BC%EF%BC%9F%E8%88%87%E5%8D%80%E8%AB%BE%E8%BB%92%E8%AD%89%E4%BE%9B%E6%9C%89%E5%87%BA%E5%85%A5%E5%97%8E%EF%BC%9F
至於林景楠我覺得有啲玄

// 控方原透露尚會傳召開審前改為認罪的「阿布泰」創辦人林景楠作供,惟周三(10日)確認主要證人已作供完畢,將應辯方要求傳召選舉主任和警員。不過據了解,控方下周一(15日)將應辯方要求,傳召林景楠出庭接受辯方盤問。 //

即係控方最後覺得唔需要林景楠,係應辯方要求先傳召佢出庭,有冇扣減都成問題
手joke 日日搭港鐵, 食美心, 不知幾開心
我唔覺得佢得因為輕微而篤灰有用者可以免去刑罰 但明顯佢冇用
林生兩面不是人,是否已成condom

佢只係其中一個參選人,唔覺啲料有用得去邊 (雖然大家都冇佢份口供紙喺手)
condom黎
用完咪棄
楊岳橋都認罪?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞