張敬軒因為身份敏感,日本唔批簽證畀佢開演唱會,算唔算一種認證?

205 回覆
162 Like 14 Dislike
華語歌手應該冇人坐得爆
周杰倫都搞唔掂日本市場,何況其他人
佢自己一個唔會得
邊個話日本開演唱會係俾日本仔睇,
周杰倫要搵幾萬個中國人去睇好易姐
on99

日本唔想要人仔?
Twins 叫婆婆嗎
開到美國澳洲 開唔到大陸同日本
應該係武道館?
又想出位比人睇

https://today.line.me/tw/v2/article/3Nn2jMB

張惠妹(阿妹)上個月飛往英國倫敦開唱,緊接著馬不停蹄地於2、3日赴日本舉辦「ASMR」世界巡迴演唱會,這是她首登有「演唱會聖地」美譽的日本武道館,也是繼王菲、周杰倫、五月天後,第四個在武道館連開兩場、萬人觀眾的華語歌手。

阿妹去年登大型人氣搖滾音樂節「Summer Sonic」,到東京演出時,她問經紀人:「我怎麼一直都還沒有唱武道館?」沒想到一年後團隊卯足全力地幫天后完成了這個心願,她在演唱會上說:「去了世界上這麼多地方演唱,心裡總會有幾個夢幻的場地想要挑戰,武道館就是一個終於實現的夢想!」

這次的東京演出,因為阿妹希望這兩場讓她夢想成真的演唱會是更趨完整的版本,所以請主辦單位讓她可以把完整的編制都帶來,還在開演前若有所思的問日本主辦方:「這麼有歷史的場館,我的演出有什麼『特別』要注意的嗎?」沒想到對方完全了解天后的「暗示」,笑著跟她說:「要怎麼帶動、怎麼跳、怎麼high都沒問題的!」

阿妹還特別把家人全部帶到東京感受春天的氣息,二十幾位家人同行,堪稱「最厲害的加油團」,而華裔日本歌后翁倩玉也專程來捧場,與滿座萬名觀眾享受著「妹神」環繞包覆式的震撼演出。不同的場域,帶來不一樣的「沉浸式」體驗,相同的是,台下觀眾們都熱情滿溢,盡情釋放能量。

演出行程滿檔的阿妹,接下來將全面啟動「ASMR世界巡迴演唱會」升級MAX版,以戶外體育場的規格,繼續神展開。她在日本武道館的舞台上說:「這是ASMR演唱會室內版的最後一站,下星期開始就要挑戰戶外體育場的MAX版!」還不忘幽自己一默,「我一定會很想念這兩天的空調!」走向戶外的超大型巡演「ASMR MAX世界巡迴演唱會」首站將於5月11日在南京奧林匹克體育中心開唱。

佢撐傘運吖嘛

大佬你老豆係警察你都可以反警架喎
武道館館長/機構本身係軍國+政治極右立場
冇政治條件 唔一定租比你

依件都唔夠敏感
張敬軒真係夠晒敏感
篇文2013年
雨傘運動都未出現
高登仔都仲講緊自己係中國人
釣魚島係中國嘅
個立場同正常香港人冇分別
至於你話講啲語氣低能,張敬軒不嬲都係咁
話就話傳被封殺
https://bilibili.com/video/BV1gx411R7V4
但2019年6月24日又上到去廣州表演喎
灣區花正開 首屆粵港澳大灣區文化藝術節開幕式晚會

演唱《共同家園》
一定有 買嘅唔係日本人咁解姐
果日去橫濱睇 都有日本人睇不過真係少數
個垃圾翻譯一黎翻唔切 二黎尻翻
都冇乜對日本人嘅尊重
2013 年點會仲中國人呀
689 2012 上台
呢個好似係2018。
anyway,即係呢5年嚟無封殺,但佢本人選擇唔上大陸搵食。有啲傻閪話佢被人封殺被迫留港。
兩邊不是人
2019喎
https://www.hk01.com/article/344456
hk01 2019-06-25的報導
但同時阿爺文革俾人批鬥到病死
咁都唔批都幾慘
屋企根正苗紅老豆從政老母從商阿爺文革死鬼左
佢唔係成日都有提嫁咩
「因為我由細到大,一次都未去過,有年商台有個旅遊節目搵我去,但因為我媽媽嘅義父係解放軍,佢哋唔發簽證畀我去唔到,咁我咪喺日本領事館度發佢爛渣囉!「我哋去拍一個旅遊節目,人哋電台出晒invitation,日本嗰邊嘅電台都出埋invitation,你哋咁都唔批我?有乜鬼咁巴閉啫?」係咁喺度鬧!哈哈哈! 我o依家有特區護照,已經可以隨時買張機票就去日本,但我唔去囉!幾型呀!哈哈哈——」
幫你節錄出嚟
習近平老豆文革都比人批鬥過啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞