76歲老翁有幾百萬都可以住公屋?

163 回覆
547 Like 5 Dislike
買左??
依家啲新居屋冇鐵閘
呢種門係新公屋
如果二仔係公屋,即係天倫樂受益人,個阿伯係被照顧者
如果個阿伯咁樣遷出,其實房署係唔批
ian嫂i trust
二仔間公屋聽聞好似租置公屋以前買落, 翠屏北村 (not sure, 要fact check)
如果何伯有出名買, 何太一定...唔會放過
假設有個阿伯名=超資產..但個阿伯敢擺銀行似兩邊公屋都無名..個阿嬸個間如果有阿伯名又係超資產..無阿伯名就違反房屋條例呢排仲要嚴打為左450萬博一鋪
笑撚咗
人地樓主針對緊個資產同限額問題
你就無啦啦衝出黎講自己有幾多個百萬
到畀人話你搵得少就頂唔順去起人底搵位入
垃圾咪你呢啲
依家咪就係佢資產少得可憐但成班人都喊打喊殺囉

話我搵得少,冇問題呀
搵得多過我嘅老細,好歡迎教訓我

不過唔係你呢啲但賤hktvmall師囉
躝返去送貨啦
笑撚咗
人地樓主針對緊個資產同限額問題
你就無啦啦衝出黎講自己有幾多個百萬
到畀人話你搵得少就頂唔順去起人底搵位入
垃圾咪你呢啲
依家咪就係佢資產少得可憐但成班人都喊打喊殺囉

話我搵得少,冇問題呀
搵得多過我嘅老細,好歡迎教訓我

不過唔係你呢啲低賤hktvmall師囉
躝返去送貨啦
應該要收埋二仔個間
換鎖個下鐵閘都似新公屋
另一個post話個女人第二次結婚嘅時候有身份證
今次第三次結婚
個肥婆好勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞