留港撚連移民都唔敢移,又點會去到天堂

9 回覆
4 Like 6 Dislike
留港撚證實左移民只不過係一種精神寄詫。
到真係人人都移到個陣時,就縮沙,話外國經濟唔好。

同理,所有基督徒都以上天堂作為一種精神寄詫。到真係上個陣,就話對塵世有留戀。
所以佛教既輪迴係真實非虚。

上天堂呢個問題係留港撚身上得到驗証。
我見過所有既香港基督徒。都係口是心非。

竟然係一個基督徒口中聽到 no good deed goes unpunished

你地口口背主禱文, 唔係真係以為你無分為 祢的國降臨 做貢獻?

願祢的國降臨;
願祢的旨意行在地上,
如同行在天上。

聖經提都冇提過天堂。
如果想知道基督既信仰,睇聖經啦。
在 我 父 的 家 裡 有 許 多 住 處 ; 若 是 沒 有 , 我 就 早 已 告 訴 你 們 了 。 我 去 原 是 為 你 們 預 備 地 方 去 。
約 翰 福 音 14:2

主 必 救 我 脫 離 諸 般 的 兇 惡 , 也 必 救 我 進 他 的 天 國 。 願 榮 耀 歸 給 他 , 直 到 永 永 遠 遠 。 阿 們 。
提 摩 太 後 書 4:18

你 們 要 思 念 上 面 的 事 , 不 要 思 念 地 上 的 事 。
歌 羅 西 書 3:2

你本乜野聖經?
「地方」=天堂?
「天國」=天堂?
「上面」=天堂?
對,信耶穌什麼也得不到。還不如信佛能去西方淨土。
信耶穌即係同造物主相愛,永不分離。

信耶穌真係咩都得唔到架,成世人仲有困苦、禍患、譏笑、鄙視跟到實。我都唔知上一代D人傳緊乜。
真係慘,信了還要受苦。看看聖經跟主有關係的都沒有一個有好生活。 不信的反而在地為王。
如果將眼光單單放係地上面,係冇好生活冇好結果架。地上面做過王又點,咪又係服係天上面既王既王權之下。

得一個原因去信,就係做啱既事。有得受苦,就有將虛假分出黎。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞