2023-24 NBA季後賽討論區 (23)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
將佢當純鋒線用好過當內線
有邊隊有cap直接free agent食到佢份約
76人?
佢都唔係fa
有冇片
Deserve zero ring
配過咁多星俾佢都係入唔到東決
而家新一代又冒起
佢成個career 都比jokic 食住
又反口呃咗個法國籍返嚟
支持法國隊打爆美國隊等條撚樣反悔
本身都對佢冇乜嘢
呢2年真係想佢仆街
雷定牛 好難揀
一定係okc
mvp sga
rtoy chet
最佳教練 Mark
點輸
所以睇embiid出局係全公海都開心
所有球迷大和解的一日
跟過BB 既新人都有心理問題
你有幾吾見過有一個球星出局,而係全連登公海都開香檳慶祝
牛仲要傷埋kleber
換Garland
咁佢game同game之間既adjustment都唔差既
係臨場廢姐
大把champ到既教練臨場都廢
Magic 出局談

Guard 嗰度唔計補強,希望就係落係Anthony black 到

Fultz game7 打得還好但長遠睇都唔係配合到雙星嘅嘢,無三分已經係死罪仲要係Magic, 防守過screen 係唔錯但對上Mitchell依d 你再快go over 都係俾佢jail 然後撚,一係就handoff 你都唔會跟到。可能有啱佢打嘅隊啱佢打嘅match up 但唔係magic

Cole 我一直忠實地反鳩佢,但at some point 我唔怪教練。因為琴晚3Q 一完我就諗係咪應該上Cole, 因為進攻一潭死水,萬一隊到兩球3呢? 結果真係諗多左,入唔到波之餘防守好似好努力但其實俾人㩒住砌

最後只能夠希望AB 有齊兩個嘅優點
補pg 一定想,但就算補唔補,AB 打back up PG 都愈勁愈好

gary harris 可以唔使講,拼圖,盡左力thankyou 佢

suggs 就今年練左好多野,練pg 練三分,進步勁大嘅一季。可惜最關鍵嘅一場,練過嘅嘢都做唔到出嚟,咁後生練一季嘅嘢做唔到game7 武器可以理解,下季再嚟過

雙星可以拉埋一齊講,拉埋issac wcj 嚟講都仲得。兩個F互相配合唔到,可以理解。大飛雙J Igzion 都係咁。
問題係佢地唔夾之餘需要嘅隊友好撚唔同先係最大獲

先講pg Wagner 夾唔到Fultz 上面講左,Banchero 其實要個低配d 嘅point guard 係無問題的,Fultz 都夠收貨,banchero 背框Fultz cut, Fultz 打banchero 都可以拉空

中鋒先係最大問題,琴日live 有講最啱magic 應該就係幾年前嘅lopez
琴日Wagner 15 中1 固然垃圾快死,但陣容同調度都好大問題。Wagner 本身就係要人幫佢pick , 先用到佢身型同腳步食第一拍然後懲罰對手。要佢好似艾榮過人同banchero low post 跟本無可能。但WCJ 成個下半場我目測幫Wagner 次數係0, 我屌你不如唔好俾Wagner 上場

成個season 都練緊Issac,琴日第四節issac 守Mitchell都守得唔錯,俾人pick n roll 入左球過一陣就上返wcj, 對球員嘅信任係0, 當然依樣係whatif, 上左issac 都無話包限制到Mitchell, 但WCJ 唔講無幫過Wagner, 就算佢有諗住幫,佢自己嘅pick quality 都極低啦,只係好過banchero 少少。

但係點解要繼續上WCJ? 依個就到Banchero 需要
佢low post iso 嘅時候就係唔想Mobley 係到(雖然條癲佬some how 都成日係到) WCJ so called 空間中鋒自然係Banchero 首選

咁個問題就嚟,佢地各自都可以要d 功能單一啲嘅隊友,但加埋一齊就變左稀有品種貴好多。Magic 有無人嚟都成問題仲要多多要求 咁我真係期待Wagner 有三分,Banchero 唔依賴low post 然後又有視野,AB suggs 成為理想嘅形狀好過

教練我唔係好熟,但戰術無臨場無點做head coach

持續組鐵桶陣應該都無乜可能,有三分嘅人肯簽兩年約就好了
不動河山
暑假係咪應該追Klay Thomson
好耐冇見嘅fug大長篇
你寫得好但下季唔好迷咩值 放過佢地ok
俾富子一條生路夫G 收手啦
最深刻係作為曾經既腸迷同埋你哋迷既係垃圾
佢咪話富仔唔啱magic. 放生左啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞