大癲︱吳若希婚禮唱《越難越愛》贈興

27 回覆
3 Like 12 Dislike

藝人吳若希和麥美恩前晚(3日)獲邀出席婚禮,前港台高層周國豐是座上賓客,他在社交平台分享當晚最「爆」的一幕,吳若希臨時獲安排上台獻唱,竟然在婚禮上唱《越難越愛》,認真百無禁忌!

吳若希和麥美恩本身老友鬼鬼,在周國豐的短片所見,兩女以一身便服打扮現身婚禮到賀,原來是臨時拉夫被要求獻唱,吳若希毫不忌諱獻唱自己的首本名曲《越難越愛》,歌曲原本是電視劇集《使徒行者》的插曲,用來襯托住林峯和佘詩曼之間的痛愛關係,沒想到竟然在婚禮上贈興。

見一眾賓客未有介意,反而非常興奮舉起手機拍攝,而吳若希和麥美恩就愈唱愈投入,一齊手拖手獻唱,High爆唱到爆晒咪,身旁的婚禮司儀崔建邦都後退幾步,讓兩女盡情跳舞發揮,場面非常搞笑。周國豐忍不住留言說:「完全想像唔到婚宴上唱 《越難越愛》,即係無論遇上咩困難,都愈來愈愛......呢兩位靚女吳若希、麥美恩,嘈到你呢!」

https://hk.news.yahoo.com/%E5%A4%A7%E7%99%B2%EF%B8%B1%E5%90%B3%E8%8B%A5%E5%B8%8C%E5%A9%9A%E7%A6%AE%E5%94%B1%E3%80%8A%E8%B6%8A%E9%9B%A3%E8%B6%8A%E6%84%9B%E3%80%8B%E8%B4%88%E8%88%88-140317750.html
想同佢做愛
生左兩件又冇波
n手閪
越南越愛
想知新郎新娘咩人
請到佢哋
無論世事變改 還是越難越愛

依句好似幾啱

差首阿牛就perfect
主人家請個夜總會坐枱坐首歌,唱邊隻歌都係主人家揀,路人甲乙丙緊張d
咁佢係得一首歌up得出

好似珅哥唱原來她不夠愛我咪又係咁唱
我又唔覺有咩問題..咁佢好似真係冇乜歌出名..
唔通叫人唱大日子咩請kelly囉
佢出道第一隻碟真係有首我的大日子
難聽到仆街
唔通唱童話咩
無謂戴住個袋 還是愈含愈愛 做愛扑嘢極期待
但應該會追撚含
塊閪濶撚過大西洋
癲唔過MC婚展唱記憶棉
有兩粒lin頂住
黑過朱古力
我玩自己好過啦
隨時粒lin大過個波
證明好多香港人中文水平就係咁
尾利尾利....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞