高志森: 近年丑化警隊、弒親等帶有負面題材電影經常獲批資助,而愛國愛港、宣揚中華文化的題材則被忽視

114 回覆
8 Like 210 Dislike
呢d人次次出黎拉警隊同國安黎講 都係想科水啫 政府都係自己人啦 自己圍內傾掂數咪算 出黎搞場大龍鳳
希望佢快啲開戲 全力支持國家
不嬲話叫佢哋眾籌,係佢哋唔肯

反黑2咁愛國上面都唔課金,邵氏又俾得一千萬

吳京,劉華夠愛國,票房都勁少

係上面經濟冇咁好,又品味好咗唔再咩狗屎垃圾戲都肯俾錢

唔係自稱愛國就會課金,人哋一樣睇你劇本,台前幕後質素值唔值得

王晶都一樣俾上面屌炒冷飯,爛劇情

上面演員個撚個愛國添啦,都一樣被大陸人笑得個樣,演技勁差
冚家剷最叻講一套做一套
不如拍李克強傳啦
自己貼錢拍愛國電影
時代做過試映
話業界都唔滿意套戲就唔肯俾期
啱啱大陸有套爰国電影乜乜乒乓收幾十蚊仆晒街
睇到佢地個名都可以諗到根本就係質素問題,打住"愛國"之名求其整D野呃錢,同叫政府貼錢拍戲冇分別,以現在財赤點可能只出不入
嚴浩都泊埋呢班人真心可悲
算係呢班人中比較高質一個,依家都想打政治正確叫政府比錢
陰功
嚴浩返去同周兆祥一齊飲尿玩自由療法咪算囉,無拍戲咁多年仲出嚟趁做乜
返大陸繼續我和春天
只有警察自己先有能力醜化自己,成日喺港聞都見到警察新聞,公眾一早對警隊有形象判斷,使鬼靠一套半套電影咩,多餘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞