(討論) 台女性免兵役 背後預設加劇性別不平等 女權:「叫男人自己爭取!」

315 回覆
264 Like 8 Dislike
當初女權都係周街放炸彈去爭取權益
男人有身體優勢 冇理由做唔到同樣既事
男女平等由兵役開始
應該係選擇性收皮
女權撚,女權撚,女權撚撚撚
何詩蓓應該好打過香港一半既男人
女人比男人多咗m到同放產假風險, 但屌公司升男人多過女人
trans參加女子比賽就屌話俾人屈機, 明明平時班女人話男女一樣
歐美女拳真係最嘔心

正常人應該支持trans參加女子比賽, 令班女拳搬龍門
變性人權利其實都係男人權利 一個男人咁努力咁大決心去做一D損害自己身體既手術去爭取同女性相同既權利 好值得支持

同埋男變女同女變男唔同 男變女食既藥會令雄性荷爾蒙減少 個人會易攰同冇力 會令個運動員發揮唔出原有既實力 咁都贏到真係好西利
點只一半
想睇鐵達尼rose係木板下面逗住jack
rose明顯大隻d
收皮啦你
而家咪有台灣民眾叫女人服兵役囉
又睇唔到呀?
免兵役?人地對住中國 好難免兵役
而家好似唔係唔叫女人當兵 係一叫女人當兵 啲女人又諸多藉口 而家又識講男女各有不同 又識講有野係男人做到 女人做唔到啦
咁咪叫囉,冇唔畀你叫
不過點解要expect女權幫埋男權出聲
女權係要女人大曬
你岩,但點解女權組織又咁鍾意講女權就係平權;男性既問題要靠女權主義解決;女性既問題要靠消除所謂男性特權去解決。

女權啲野咁矛盾
唯一標準係咪就係對女性有利就岩
以色列班女兵唔使嚟m, 唔使生仔

你睇Gal dot 咪一樣當兵選美拍戲生女

有咩問題
無 見你地自稱「平權」組織姐
如果你哋都係各家自掃門前雪 咁我就無需要支持你個團體
你知唔知台灣之後搞過公投要女性服兵役
但父權同國防撚都覺得士兵都係搵男人做,女人體力差又要黎m (其實無錯既

女權唔係借啲易話要搞就搞廢兵役,或者講女人地位夠差,總之就係自助餐女權。

結果政黨口徑一致要延兵役但只限男性;父權撚就要男人保家衛國;女權就剩係識壓迫男性同要求女性特權,結果就係底層男性永遠係被夾擊同社會最底層。
同佢地講道德真係對牛彈琴
由佢地圍圍喂
咁落去 過多幾代無人理女權份子架啦
韓國台灣都係成日有呢啲
而大陸有軍婚制(雖然大陸係義務役),簡單黎就講係軍人配偶係要忠於婚姻無權單方面雜婚,通奸罪亦只適用於軍人配偶。

大陸係呢方面都有啲智慧,可惜實行上就搞到無人敢嫁比軍人
係囉,咁「底層男」唔爭取免服役或者男女都要服役既原因係咩?
人哋係女權團體喎
重點會有beta男同白騎士去跪舔女權
但從來唔會有女人跪舔男人 而女人佔呢個世界一半人口
人哋話明自己係女權組織,唔通爭取男權咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞