賤種阮民安老婆eva(原宿女神) ,都係死賊婆一名,聯同阮民安一齊創作A小妹妹同手寫信

33 回覆
13 Like 7 Dislike
25/07/2023
歌手阮民安涉在社交媒體咒罵法官、指水警殉職「值得慶祝」及「報應」,並訛稱以售賣曲奇為暴動案女被告籌款,從中得益逾71萬元,他今(25日)在區域法院承認洗黑錢及「作出一項或多項具煽動意圖的作為」共兩罪,押後至8月11日判刑。案情指,被告曾與太太商討虛構人物「A小妹妹」及背景,即訛稱第三方供應的曲奇由A製作,此外,案情顯示募捐所得款項將轉入被告小舅名下的銀行戶口。法官練錦鴻一度關注本案涉及串謀,但控方指並無起訴被告小舅,而被告太太亦已離港。

次次講起Tommy ,d慒撚就話佢政治犯,再唔係就話個官屈佢

既然咁多戇鳩,我就再講多次案情
佢稱聲話幫個犯暴動的女仔,話佢老母病喎,工作唔到喎,又話情緒病要醫病
跟住又話要保護女仔所以唔講名,咩都唔透露得喎

問題係犯暴動的人,個名一早過庭上哂報揚哂啦

洗撚佢保護呀?個官又會查唔到有咁的人??
條女&佢老母知tommy 俾人拉,會唔撚出黎作證咁冇道義??由鳩佢坐幾年監??

何況只係眾籌醫病咋嘛,唔講仲以為眾籌俾人走佬,好地地交代,邊會構成政治罪? 而且講多次條女都拉撚左啦

到Tommy上庭喇,佢請個律師唔通唔會叫佢俾有力證據證明係真?拎張醫療洗費黎俾個官睇下都好呀,但因為佢講大話,自然乜都拎唔出

而佢眾籌左咁耐,到俾人拉左後,d錢證實一大部分擺係馬會,佢拎去賭左幾多已經唔知,亦完全冇佢俾a小妹妹的記錄,聯絡都冇,d錢俾左tommy舅仔就有

佢當年衰咁多獲,眾叛親離已經冇人理佢,但為左曝光上位四處呃錢可以自認做曱甴,又話自己rapper ,人地叫佢當眾rap但rap唔出,口疾疾個衰樣,醜撚到仆街

https://youtu.be/rIA5hLBOEGk?si=8EgGUyAr1oQZHwj-

果次仲要氹到林雪一齊搞去借人名氣,相傳佢又呃人錢,搞到林雪話以後同佢永不合作,當眾屌鳩佢。

依d連面都唔要只為上位cap水的人,19年終於有咁便宜的方法,就可以搏到大眾支持,你估佢會咁易放棄??佢肯定會食一世依條水,搏老命都唔會放棄,反正永遠有傻仔相信佢
課金啦
捐馬會都係做慈善呀

反駁隊出動
E-Kids阮民安搭BIGBANG熱唱騙錢 涉賣票尾驚動警方
https://star.ettoday.net/news/138245

一生騙子阮民安
課金俾tommy 入馬會未呀
成班藍屍狗衝哂出黎做9阮民安手足,你話連登無港共帶風向都唔信
岩呀岩呀
Join民安隊未呀
分化
移民原因:Bet365高賠過馬會好多
cctoy黃尸狗唔敢回應
出嚟做雞還債啦
樓主五毛
想分化黃絲手足Tommy哥
拉 勿回
阮民安老師既戰略伙伴plan已撤回
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞