古天樂先生 如果你真係為香港電影好 唔該你勒令你啲0靚唔好成日出動pr team/打手

303 回覆
189 Like 1153 Dislike
我都明白 一套戲如果虧損 會影響投資者對市場嘅信心

虧損太多 會令你天下一血本無歸

但係

冇人好似毒戰咁 有人用槍指住你個頭 每年一定要出幾多套電影架嘛

你可以王家衛咁 幾年出一套

可以邱禮濤咁 平平地出好西

如果下下因為你荷包爽 投資太大 然後就想套戲賣得

請問你得到嘅評論

係咪幫到香港電影?

入場個啲 睇到 嘩屌你老母明日戰記 飯氣攻心都一億票房

咁唔係受害人多過打手呀

最慘係好多俾人昆入場嘅 都自己呃埋自己

年年 月月 日日 入場變成N刷達人

收手啦天下一
最撚慘嘅係真係俾錢入場睇過覺得吹大咗時
講事實又俾人圍撚住黎插話唔撚撐香港電影
吹咩
好睇喎 你地班仇恨撚算把啦
飯氣攻心
明日戰記 真係麻麻地

城寨冇悶場
值回票價
呢度有大約2%嘅社會地底泥,鍾意將所有野都踩話係垃圾,令自己喺失敗嘅人生入面有返啲啲存在感
佢願意開拍試新口味,我反而覺得係好事,8/90年代港產電影最輝煌時期一樣好多爛片,但無果堆爛片的機會,好多演員連表演的機會都無,例如:張家輝、黎耀祥、陳豪、謝天華等,當年都係拍爛片起家,拍到變影帝視帝。

我統稱呢班垃圾叫盲反儍鳩,唔使理
咁多演員跟佢搵食 你叫人幾年一套
樓主呢啲細蚊仔 唔撚洗啦
明日戰記
成間公司 咁多演員 咁多導演 創作人
叫人幾年拍一套 ,

總結 樓主係on9仔
明日戰記個時都係話撐佢等佢回返本姐,邊個話神作講到一億票房佢有賺咁
俾明日戰記搞到有PTSD
我完全同意你
但係天下一連連尼住都買埋,班打手無限新account,劇透Del post, 你睇吓成件事幾多人收緊錢
你咁講即係叫連登出鱔稿推咗成個禮拜班打手冇得撈
連仔冇錢收又要賣多幾個會員去坐監
搞人飯碗,你等俾班打手衝入嚟咬死啦
呢類人絕大多數係肥仔黎

港產片標準

你冇教父level都唔值得收我100蚊張飛叫我入場
樓主咩來頭
你好撚柒
出post讚好睇都要比你話pr,又鱔稿
香港人係咪真係咁憎讚美嘅說話
你第一日上網咩

上網班撚樣把口賤過身體一百倍

乜都放大黎屌

實情明日戰記咪又係膠果少少,特技+HK景咪又係爽你到完場

你咪又係收住貨咁出黎

基本上唔太過份你下次咪又係會入場

人地一早摸通你班撚樣底,知道底線

唔怕你屌,最怕開頭吹大係垃圾然後唔撚入場

幾年一套戲= 高質 = 一定賣得?

乜野理論

唔好話電影,人地十年拍一套䌓花電視劇,有幾多人睇過,又有幾多人真心覺得好?
原來仲有人睇港產片
上面冇人駁到PR呢point
繼續
PR正仆街
拍多幾套小品分散風險都係人人有工開
你下下拍大製作但有啲位水平唔到先係問題

樓主有講到可以平拍小品
1億拍1套爛不如1億拍12套小品,爛一半都仲有一半淨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞