4 月台灣新車銷售Top 20出爐!前 三名是:Corolla Cross、MG HS、RAV4

74 回覆
1 Like 0 Dislike
裕隆汽車.......
MG 得返個名係英國,仲衰過吉利富豪蓮花,吉利起碼Keep住兩家隊工程團隊攪開發,自己攪生產。
MG英國總部負責設計大陸負責造

不過舊MG係生產豪華車而家既MG似普通車廠
MG 個名轉過好多手,個隊人都唔知去左邊,反而富豪間公司仲有兩成係北歐人,蓮花就買左幾年,不過就唔知仲會唔會出返以前個種初心油車,因為電車一定過兩噸變左要做SUV 去 掩飾佢舊電個重量。
又唔係架架過兩噸,model 3都係噸8

Fun car短期內一定無,肥To都有講吉利想將Lotus打做成高級品牌

即係要高級過Volvo
Volvo 唔係全資吉利,北歐人無賣曬。
但Lexus NX出乎意料地好賣
台佬以為MG仲係英國車
發現Tesla車主
電車平 油錢同保養,但保險 貴好多
正常一年 10000miles內 兩者埋單差唔 多
電車可以自己充電先有得平,用出面的會貴過油車

但如果行非常多的話電車慳好多油錢
結論睇你每年行幾多
(見過某啲台灣YouTuber 訪問過tesla 車主,佢日日台中台北咁行 就慳勁多,但石仔打穿冷卻液喉的話要成個電池換。。。。
黎緊台灣電車保險會加)

仲有黎緊台灣行馬力稅,大馬力電車應該gg
車頂膠邊封得唔夠實,其實落膠就得
都唔知點解台仔唔攪返掂佢
台灣玩車真心好咩,啲車好多要就國產化行慢過人QC又唔同,無論新定二手市場又貴過香港,講款佢地多左啲大車但又無晒啲日本車仔,講真唔吸引。
4月無船到台灣咋
去完台灣十日,Uber 來既 99% 係 Cross Hybrid
窮人車 台仔點會買唔起
台仔tesla係德國造, 貴過上海廠
台灣好平
Corolla Cross 唔止台灣好賣,歐美都大賣,只係香港on99稅制,搞到益哂EV車,Toyota 今年係大賺既一年,之前班傻閪笑章男唔整EV,宜家真係邊個笑邊個
引擎
MG物又係大陸資金的?
賣左
SAIC Motor Corp., Ltd. (formerly Shanghai Automotive Industry Corporation) is a Chinese state-owned automobile manufacturer headquartered in Anting

是,由一家中資賣左比另一家中国公司
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞