周星馳傳遺囑內容 張栢芝與徐嬌繼承部分財產

204 回覆
23 Like 295 Dislike
個WEBSITE 好多野睇喎
2020新聞

結束日期為今年三月,如未能達標便需作出補償。

原文網址: 周星馳電影受疫情影響票房不似預期 因補償差額有爭議再對簿公堂 | 香港01 https://www.hk01.com/article/534500?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

個陣只係差2億 有套美人魚2準備上
重有一套咩 新喜劇之王拍緊

佢是但上一套都搞掂 不過19年尾 20年頭就爆武肺
鄧兆尊應該係俾返錢佢唔該佢唔好再講
今日喺商場無辜嗰個死難者
國產007?詳情係點?
但合約期間,星爺公司只上映了《西遊伏妖篇》及《新喜劇之王》兩套片

你搞清楚條時間線先,美人魚1係16年農曆新年出,係未開始呢份合約,由份約開始計嘅西遊伏妖(17年)有16.56億,但新喜劇之王(19年農曆新年)得6.2億,呢個只係票房,計入公司嘅利潤有冇8億咁多?

星爺近廿年大約三年一套作品(伏妖唔係導演唔計),19年原本想出美人魚2,但出唔切先出新喜劇之王,20年就算唔係疫情都未必出到美人魚2,套戲上年仲話有啲位要補拍同後期,今年都唔肯定有冇
不如簡單啲諗
周星馳如果後生有成家立室 個女都起碼有徐嬌咁大
咁多年佢只係做過一次老豆嘅角色
除左徐嬌都無另一個呢個歲數嘅演員同佢咁close
人到老時無咩寄託又無老婆仔女
想個「女」將來過得好啲都無咩唔合理
2016年2月19日,《美人魚》在北美35間戲院小規模上映,首周末取得101萬5000美元票房,每院平均29000美元為中國電影最好成績。[13]發行方已
決定於2月26日增加排片至77間戲院。截止3月,《美人魚》在美國取得票房$3,232,685美元。目前為2016年非荷里活電影在美國最佳票房。

到佢間公司真係收到錢 正常都過左3月
去到下個年度4月啦
真係買完戲飛 戲院即pay返比佢地電影公司咩….
田雞都話
叫星爺起身返工嘅絕招係打佢屋企搵佢阿媽
2016年2月19日,在上映的第12天,在中國大陸的票房超過了24.8億人民幣,成為中國大陸有史以來票房最高的電影,而總票房超過33億人民幣,是中國票房首部過30億人民幣的電影[6][7],中國大陸2016年度電影票房冠軍。

依段先岩
照你道理,姐係佢做番男人頭就唔會有心理陰影
於2016年至2019年度、4個會計年度

最後截數去到2020 3月

周星馳點會咁on9 美人魚1 個收益會唔計入去?
叫戲院咪拆賬比我公司住
你拎去做3個月定期先比返個收益我都得啦
我死左都想分啲比柏芝
到時應該會搞到我死左之後上下八掛新聞
按你呢個講法都係唔關疫情事,20年就算佢有戲新年上,條數都係入去20/21財政年度

如果真係好似你咁講差兩億就夠數,就應該係新喜劇之王冇佢想象中咁收得,如果係美人魚1+伏妖+美人魚2,我當美人魚2嘅票房淨係得美人魚1嘅八折,佢都應該夠數,但佢搞新喜劇之王係18年年中之後,即係美人魚2唔能夠預期上映係因為製作/創作上問題,唔係因為疫情
Feel到你好撚kam
星馳: 我既遺產有幾千萬債務 而家過繼比你 高唔高興 意唔意外
佢2020 3月前收到錢咪到數
個年度有扎畀
3月31日前 係一個年度 4月1日後 係另一個年度

睇你幾時收到錢 就計入邊到年度
關張栢芝、徐嬌咩?
佢美人魚2 2019年6月拍完
原本都講係2020定檔(冇講幾時)
但佢美人魚1都係新年檔 +上佢個名

佢3月前收到錢咪到數
我覺得佢係輸自己個預算多過輸疫情,冇疫情係咪真係20年新年上到美人魚2都難講

除非佢當初諗住all in落去美人魚2度,19年直頭一套戲都唔上,搏20年新年可以上到,3月31前入到數。如果係咁,突如其來嘅疫情搞到上唔到就真係輸喺武肺度
從來都知佢屌過張栢之同徐嬌
無諗到佢咁長情啫
毒撚發咗達有錢叫雞都只係外在形式
骨子裡內心深處都係毒撚
最慘嘅係于文鳳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞