玩具大王蔡志明首度入主地產行列,屯門新盤黃金海灣·意嵐預售涉692伙

145 回覆
2 Like 32 Dislike
新界全新盤接力出擊,料日內開價的新地(0016)元朗The YOHO Hub II 後,「玩具大王」蔡志明旗下旭日集團位於屯門的全新盤亦部署登場

旭日國際位於屯門青山公路青山灣段大型住宅項目命名為「黃金海灣」,項目第1期命名為「意嵐」。

旭日國際集團地產開發部董事總經理李炳餘表示,項目售樓紙已到最後階段,批出後將盡快推出,項目定價主要參考區內一手及二手造價,整個項目分兩期發展,共有4座住宅大樓,提供1,323伙,當中約7成單位可享青山灣海景,第1期設有2座,提供692伙。

旭日國際集團地產開發部銷售及市場策劃經理辜錦波表示,項目提供開放式至3房,另有特色戶,第1期主打1房及2房單位,由於項目位置理想,鄰近港珠澳大橋、深圳灣大橋,駕車半小時可到尖沙咀及中環,有一定優勢,區內租務市場潛力優厚,項目料可吸引投資客,項目兩期同時申請售樓紙,預計關鍵日期為2025年11月21日。
一玩就成手蟹貨,正黑腳
渣車半個鐘到尖沙咀

如果唔塞車 全香港有一半地方都得啦
呢啲閪位仲賣唔賣到10k/尺
10K 以下先有人買
由於項目位置理想
如果屯門個盤係第一次做,咁土瓜灣旭日豪庭邊個起㗎?
駕車半小時到中環凌晨3點地板油應該可以既
佳兆業去年1月份擊敗15家財團,以35億元奪得屯門第48區青山公路青山灣段住宅地,為其首次在港奪得官地。可建樓面58.28萬平方呎,以中標價計,每呎樓面地價為6005元[

屯門青山公路住宅地由內房佳兆業(1638)於2020年以35億元撃敗15家財團奪得,屬該集團首次在港奪得官地。不過,由於佳兆業於2021年出現財困,便以37.7億元向「玩具大王」、旭日國際主席蔡志明出售相關地皮。

37.7億接貨地價仲係6千零蚊呎, 唔洗點輸嘅應該
8k 冇得再多
意‧淫
唔知成功需父幹依家點呢
成功需苦幹
Google咗先啦唔好咁柒啦
每年生日一部新款法拉利
苦幹哥
尾水先嚟玩
建築成本平極都4千掛
番工收工 一條路出入
唔信可以去試下
青山公路都慘了
之前OMA 2期又蟹14000
隔離恆大個盤又蟹18000
凱和山劈價賣都蟹11000
飛揚二期都準備蟹14000
飛揚一期就肯定蟹16000
帝御係對面更加蟹17000
帝御係對面真係慘撚到發黑 萬七一尺
賣1萬銀呎,搞手只想打個和
佢而家成本價鳩估就1萬左右, 賣番10000應該搶到客 但係會害死附近D業主, 對面馬路岩岩入伙, 應該會斬鳩呢間公司
岩喇, 應該都係會開呢D價, 搶撚左班客先 平手賣到後面加少少, 薄利多銷
諗起蔡加讚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞