黎明 藍色街燈

62 回覆
16 Like 7 Dislike
真係無敵好鬼好聽
https://www.youtube.com/watch?v=yovufJ9pUq4

黎明既歌都高難度
但佢仍然唱到超水準
d音時高時低

佢唔會比你覺得成首歌有任何大改變
但係你又明顯聽到佢把聲比起佢cd演譯時更正
live咪睇到個歌手有幾努力
有幾對得起自己作為歌手同聽眾
佢唱兩個人的煙火真係完美
藍色鳩笠點會冇 plug 過,唔好亂講啦
#呢幾年佢Keep住冇新作品
#魔方仔嚴重懷疑佢主要研究凍齡技術
#無論身形樣貌甚至歌藝
#乃至佢對唱快歌唔跳舞嘅執著
#完完全全仲係停留喺嗰個年齡
#同埋佢竟然可以做到
#唱Live同播碟冇分別
#注意係每一首歌😱
#呢個你就真係完全冇晒佢符
#留一線眼淚用來綠化沙漠沒難度😎
#我愛黎明

https://www.facebook.com/moreforms
摩方都咁講
我都認為依家既黎明唱功已經屌打大部份實力派
真係現場會覺得震撼
#唱Live同播碟冇分別
注意係每一首歌
其實睇到眼濕濕

證明一個比人話唔識唱歌,屌足咁多年
都呢一刻都無放棄,將自己既歌提升到去到播歌既水平先叫收貨
佩服
其實屌得黎明既
已經好耐無聽佢既唱歌
佢既live 水平已經唔係比人讚咁簡單,係接近無失誤
由16年4d開始,個水平續年提升
所以傳媒都講,聽佢唱歌同平時聽cd無咩大差別
無論快,慢,呢點係作為歌手應該要去到既地方

同埋佢把聲真係可以好到同唱cd果時既同一水準
呢樣野係好難,依家既歌手就係唔知點先唱得出
當時既情感,再加上調音調到同live水平相差幾遠
咪比人笑無唱功
好聽
一定有plug, 記得仲入埋季選
當然,當時四大天王除左熱門歌
就係冷門歌好聽,當中以黎明同張學友最多
你估好似依家年代咩
但呢幾年佢好似keep住都有新作品
疫情期間出咗一拃正能量作品比香港人
簡直係行走的CD完全搵唔到任何瑕疵
當年佢唱對不起 我愛你走音咗俾人笑咗幾耐,啲人話佢走音天王係不斷落井下石
好彩佢冇放棄 反而不斷自強 真真正正做到用實力同用作品說話
佢依家行出嚟唱功吊打好多所謂嘅實力派
黎明好多冷門歌都好好聽
佢後期少少啲歌唔多人講但真係好好聽
求其噏都有情歸於盡 別舔傷口 不可一世 一言為定 心頭高 芝士人 別怕生疏 夜變得精彩 信你戀愛觀 雜念 咪亂諗 BaBa
簡愛呢一首咁琅琅上口 咁好聽咁輕鬆旋律嘅歌當年都好似冇太plug 簡愛好似都唔算太熱門 但真係好聽到傻
起碼屌打填海毋庸置疑
真呀 呢啲就係星 有實力有魅力
依家嗰堆路人甲乙丙 幫幫樂壇手 自我收皮啦
吉蛇聽日去唔去睇Leon 演唱會
唔起香港
根本係
以前偶像派都勁好多
當然都睇人
https://www.bilibili.com/video/BV1FD421K7QH/?spm_id_from=333.337.search-card.all.click
新歌
其實真係好鬼強.我真係唔明點可以唱到同cd差唔多一樣
喺澳門
啱啱睇完佢演唱會
靚仔到仆街呢啲已經係講到爛,把聲真係靚到癲
體態又fit唱歌又好聽
根本老一代既歌手就好撚強
佢現場感染力真係世界級
特別佢依家演譯到同cd差唔多
果種感染力真係驚人
我都好鍾意呢首歌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞