ViuTV進駐邵氏影城 與TVB做鄰居

107 回覆
101 Like 12 Dislike
即係點
撐viu=交租俾cctvb
今次賺黃養藍

連登大哥沒有輸
除暴sir知自己太柒
要改名驚比人點相
要打真係可以去排舞室打
錄影廠應只做綜合節目,拍戲除咗特效Chroma key外,時裝劇真係唔應該再有廠景,你睇老坑台D廠景出嚟幾核凸完全唔真實,就算個場景例如法庭景係冇得借,都應該用實景改裝,呢樣中國真係行先十幾廿年
好正常,全香港除左匯豐 恆生銀行都冇乜邊間公司既物業係自己公司/部門用返哂
保奇約過yumi食飯啦
除狗你條廢物改名做乜
呢個好正常,你有間屋,如果有傻西瓜出得起二萬蚊租,而你一萬蚊就可以租返個單位自己住,你點都租俾個傻西瓜啦
初代全民造星咪邵氏拍㗎囉
喂!你間分店又開正喺我大快樂對面,認真唔話得喇!
隊野多數落街場打

不嬲發射電視信號發射站都交緊
舊片場好猛鬼
你睇部分韓劇,都係好似製作《開心速遞》咁,以“廠景+外景”模式製作。
因為廠景較易調節節目製作,而且唔似外景咁,
要預先申請場地,又要喺規定時間內完成。
呢單新聞就睇到邵氏基金會同TVB及邵氏兄弟國際影業係兩回事

邵氏影城成立邵氏創意中心,總面積佔地1.1萬平方呎,提供活動空間及會議室,並附設後期媒體製作設施,為本地創作人提供一站式製作支援。

邵氏基金會主席及邵氏影城董事總經理陳偉文冀中心啟用後,支持更多電影業人士。整個邵氏影城耗資15億元興建,近年新增投資3億元作設施升級。(RH)

https://hk.sports.yahoo.com/news/https://hk.sports.yahoo.com/news/%E9%82%B5%E6%B0%8F%E5%BD%B1%E5%9F%8E%E6%88%90%E7%AB%8B%E9%82%B5%E6%B0%8F%E5%89%B5%E6%84%8F%E4%B8%AD%E5%BF%83-%E4%BD%94%E5%9C%B01-1%E8%90%AC%E5%B9%B3%E6%96%B9%E5%91%8E-085241377.html
仲有無綫電視僱員服務巴士628自尋日起都唔停邵氏影城。https://mobile.citybus.com.hk/pdf/E202400670a03.pdf
193可以搵153影下相
原來條柒頭改左名
係六叔個仔唔接手
所以先賣比殼王
邵家仲有半壁江山喺新加坡
依家睇返,雙邊投注嘅策略,真係無得輸
可以想像一下:
V台搬到百勝角後,旗下演藝人或員工,
或者好似清水灣電視城時期嘅大台咁,駁車往返百勝角。
相信部分演藝人會搬到將軍澳、觀塘區一帶居住,以縮短通勤時間。
姜濤咁瘦
紅藍一家親
你知唔知啲美劇就算時裝好多都係用廠景綠幕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞