(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區239新手問嘢睇#1

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
陳國邦
黑珍珠
操咗jeff nippard個powerbuilding program 8個星期 就撚嚟死
你做緊第一個?
no, 2.0
我記得你之前有講話自己係做緊第一個?
操四日full body我覺得好撚攰 但strength又keep住有進步
我之前已做晒頭兩個
但我完成唔到第三個太chur, 啲重量上到跟唔到
你有冇做埋佢個arms day
隻手好似進步得幾好
都有,但我唔係跟足
佢好鍾意二三頭superset, 但有時喺gym兩邊分到勁開都做唔到superset, 所以我都係分開當兩個動作做
除非真係半夜冇人先跟到
點睇自己係邊類人
得ego lifter先會對leg press 機射精
係男人就用Rack 上返相應既餅再蹲
都係練肌肥大 兩樣都做過冇唔舒服
我通常第一個就做leg press
做full range好處對我黎講就係唔使搬咁多餅
亦會帶黎更多doms
我主張cave in係幫助身體過渡深蹲嘅sticking point 嘅自然動作而非一種刻意嘅技巧,反對呢個講法。

咁你係主張 定 反對
有碼加奈:操完腳會即刻扯扯地,所以會帶啲即棄飛機杯去gym, 操完就係廁所打,一路諗住出面啲瑜珈臭閪 + 漏屎汁用單車機啲位坐落去磨+當尖bro係幼女咁玩,意圖同尖bro玩強姦play
射精落遮(update至2024)
跟緊呢個program
好累要跟機就要操差唔多3個鐘
每次10set chest
9set back
~10set shoulder
5set tricep bicep
一星期操3次upper
db incline bp 4x7
wide grip row 3x8
shoulder press 3x10
lateral raise 2x12

flat bp 3x10
narrow latpull 3x10
cable upright 3x12

+1drop set
cable upper chest fly 3x12
straight arm pulldown 2x12
cable lateral raise 3x15

overhead tricep 3x10
bicep curl 3x10

pushdown 2x12 drop1
hammer 2x12 drop1

delt fly 2x15
手腳幼但有肚腩
又講我
買兩邊 點都唔會輸

主張呢一句,反對上一段
68蚊1kg雞胸算唔算貴
今次撞9人
MK撞人車尾 為$3000怒屌電單車司機
https://lih.kg/3687995
又自爆
三個program有無得些牙嚟睇下
初初做gym試過佢一堂,做完deadlift條腰痛撚咗成個禮拜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞