[Viu TV] 打天下2 4月15日首播 2130-2230 (12)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
可能會講光頭佬隻手遮天
又或者單純係怨氣
唔係一腳踢穿張紙,而係腳刀的風壓𠝹開。
我都唔明點解唔係一齊上車
幾十年前tvb有套搞笑功夫劇叫貼錯門神,有一集真係整把大較剪破敵。
中間去左困欄避風頭。
+1
尋晚唔得閒睇miss左
依家睇返,裳哥係咪好唔鍾意阿科
基本上咩柒野都有佢份

體路 Sportsroad
2小時 ·
巴黎奧運|馬拉松香港紀錄被評無效選拔成績 黃尹雋發文:不明白田總邏輯
黃尹雋表示:「雖然唔明白當中邏輯,但我尊重田總嘅決定,所以冇追問點解,總會定嘅規矩,要加入就只有服從。」
【全文:https://www.sportsroad.hk/archives/476983
==========
HKAAA
1小時 ·
根據世界田聯公佈,田徑運動員可以以達到世界田聯所定的參賽成績(2024巴黎奥運男子馬拉松達標成績為2小時8分10秒)或以世界排名取得代表其國家或地區參加2024巴黎奧運會的參賽資格。如果該國家或地區並沒有任何運動員以達標資格入圍,該國家或地區有權以「外咭」提名一名運動員參加奧運會田徑項目。而2024巴黎奥運「外咭」申請只適用於100米、800米及馬拉松項目。
黃尹雋先生於其個人社交平台上表示他已達到所謂「綜合性運動會選拔標準A標」,實為「中國香港田徑隊2024-2026年度綜合性運動會/世界錦標賽/亞洲錦標賽/全國錦標賽/東亞錦標賽」選拔標準。而該通告已清楚列明奧運會、青年奧運會、世界錦標賽、世界室內錦標賽、世界青年U20錦標賽等賽事,需依照國際田聯所規定的參賽標準及成績計算日期作參賽考慮。所以黃先生提出已達到「香港暫時唯一一位運動員達到田總去年公佈的綜合性運動會選拔標準A標」並非事實。同時該通告1.2項列明入選運動員必須是有效的田總註册運動員及香港田徑代表隊成員。
黃先生於2023年4月17日申請退出香港田徑代表隊,直至黄先生今日在其個人社交平台的發言之前,黃先生仍未向本會提供再次申請成為香港田徑代表隊成員所需的補充資料。

真係講中哂
到底而家邊個有資格定義邊個有資格?
體育同演藝界特別多
傻仔tiger
TIGER今晚
夠鐘睇紐尼斯
一本曼利
首歌幾正
冇入醫院
貢丸輝
變左牙mo
日本妹打死班垃圾未
傻西
笑死marco
叫外賣叫番去開果間 仲要係佢地自己嘅
On9虎
MARCO係咪想整死天哥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞