TVB News 東莞李小姐:「是吃吃玩玩,人均花費100元左右吧。」

200 回覆
277 Like 14 Dislike
內地五一黃金周假期開始,自由行旅客和內地團常到的景點,不少也人流暢通,業界估計因遊客分散到不同景點。

旅遊熱點星光大道繼續有旅客慕名而來,加上附近尖東晚上有維港煙火匯演,不少人都選擇在附近逛逛。

東莞旅客李小姐說:「今天暫時是吃吃玩玩,不會花很多,人均花費100元左右吧。」

https://news.tvb.com/tc/local/66321af04d7009152e212965/%E6%B8%AF%E6%BE%B3-%E5%9C%9F%E7%93%9C%E7%81%A3%E6%9C%89%E5%9C%98%E9%A4%90%E9%A4%90%E5%BB%B3%E6%8C%87%E6%95%B4%E5%80%8B%E9%BB%83%E9%87%91%E5%91%A8%E8%BF%91%E4%B9%8E%E7%84%A1%E7%94%9F%E6%84%8F-%E6%A5%AD%E7%95%8C%E6%8C%87%E6%97%85%E8%A1%8C%E5%9C%98%E4%B9%8B%E9%96%93%E5%81%9A%E5%A5%BD%E5%88%86%E6%B5%81

小姐姐100交易
老貓 你一星期都使唔到一舊水學人笑
東莞李小姐

收入城稅啦
香港經濟好???

大生意黎
潛力圖!!
當只有10億大陸人來港 每人駛一百已經有1000億
100 蚊
2餐雙餸飯都搞唔掂
咪係!!至緊要樂觀,

要即時起多幾條高鐵同跑道???
學日本人咁去海邊食杯麵?
來回車費都80
唔浩,

咁計車費,兩餐老麥賤餐夠有突啦!!!
學日本人咁去海邊食杯麵?
唔洗,

唔計車費,兩餐老麥賤餐夠有突啦!!!
連登仔太富貴

金拱門特價餐30蚊,食兩餐都係60
加埋車費差唔多

要平,香港都可以好平
淫棍花費100元
要10億人來港先夠𢫏財赤
扣埋過境成本分分鐘蝕
來到叫人請食飯咪再慳啲,反正香港人人傻錢多
算係咁啦
樓上d兄弟可能1個禮拜都用唔到
正常香港人落街食個飯都多過呢班人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞