原來元朗國啲小巴司機咁惡

56 回覆
73 Like 3 Dislike
https://youtu.be/0ArYe2PqPcQ?si=dpGYz4OEIzRRyNVe

條馬路左穿右插、雙白U turn 、剷上行人路、又衝紅燈
香港警察咁都唔做嘢
呢班垃圾黎 行出元朗我都唔會搭佢 命仔要緊
試過行到村口諗住搭巴士
就行到巴士站有個撚樣係到死賴等客
佢以為我會上佢車 但我其實去緊個巴士站
唔撚上佢車係到手指指屌鳩我 唔撚知以為一定要搭佢
有客又渣撚到F1咁撚樣 無個時又蟻躝咁
執柒左佢啦
長沙灣李鄭屋邨斬4次都未拉人 依D小事啦
乜揸小巴好好搵嘅咩?
值得要聲大夾惡隨時開拖?
以前獨市一定好搵,但宜家俾港鐵巴士線食左最少一半
見到呢班撚樣仲生存緊真係好撚嬲
渣車試過條撚樣紅van停線直出
dup撚到我老婆爭d跌落櫈
又試過行緊街 架紅van係班馬線前落緊客
我咪過囉 佢見個客一落完即刻比大油起步
我個時仲係佢車頭 爭d比佢撞撚死
呢世都記得條撚樣 VL2131 帶頭箍既長毛四眼狗
可能後生嗰陣黑底,老咗撈唔掂就去揸紅van
本土文化喎,班傻閪港豬好鐘意架,成日吹奏紅Van
元朗淨係小巴先惡?咪玩啦
但係大棠巴士都好多年喇喎
班次冇咁密 依家密到 冇人會搭紅van
紅van話就話跟牌收 去到都係海鮮價 邊有人搭
你班死賤種揸車揸到咁撚閪,生意跌就一定㗎啦

不過啲長官去撚哂捉的士向旅客說好香港故事,你哋一定好安全
做得好,其實都係要大棠啲街坊用腳投票先最有效
紅van司機不嬲垃圾
當年有次趕時間明明有位但唔俾我上
仲要喝我落車
之後十幾年都冇搭過
快撚d收皮
追奏紅van姐
唔係吹奏元朗個啲地方既紅van 同人種
綠van均真d

紅van出名慢流 班次奇怪
港男真係廢
除咗報東張之外
元朗國唔計
關元朗事咩,唔係紅色小巴都咁架咩

btw超載黎講如果有人好近會落車既話連臨時企位都會有
仲有講漏左超速,50路都可以行到咪錶響曬
可以咁惡背後即係唔簡單啦
就係班人唔爭氣啲 van仔先仲有得做
呢條線,紅van 點會冇得做
間間車都滿座先開車
車程又短就收7蚊
好搵過出面市區小巴
睇返新聞,呢條線痴線唔係第一日既事
真係有企位

據悉,涉案司機行駛元朗市中心至大棠的通宵公共小巴線,屬區內市民主要交通工具,除此之外,另一交通工具為港鐵 K66 接駁巴士,但巴士服務只維持在朝6晚11時段,其餘時間小巴線可算是「獨市生意」;疑清晨五六點市民上班繁忙時間,因車少人多,有小巴司機為增加收入違法超載,趕上班市民亦不惜冒險「企位」或坐在不固定位置,由於清晨公共小巴車速甚高,超載乘客隨車搖晃,過程險象環生。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞