姜濤灣再現!萬人空巷!

524 回覆
263 Like 203 Dislike
仲未計銅鑼灣本身就多人
好多人畀人屈做姜屍
但尋日Media同PR落晒力幫隻肥閪豬畜打飛機
都係得個班傻閪姜嬸,係搵警察嚟防止班傻閪打架就真
邊個Brand嘅Target audience係60路咪用肥閪薑迫
即係你搵肥閪薑迫做保麗淨代言咪Reach到Target audience
姜屍比人踢爆咗淨係識負評
早幾日有薑唐又話好多妹豬追薑逼,只係唔夠班阿嬸有錢又冇時間去排頭位
呢啲大型慶祝活動咪又係9成9都係阿嬸阿婆
留意左咁耐仲未見過係一群妹豬一齊追薑逼
難得有後生出現唔係陪老母就係自己單丁一個

作為25歲藝人真係kam撚到喊
班打手要帶風向,繼續搭個雞棚畀班廣告客戶睇
邊個𡃁妹會真心鍾意隻肥豬
有嘅都要帶佢去驗眼加驗腦
咁撚虧既香港頂流點撚樣幫到香港演藝業
由頭到尾都係傳媒同PR夾手夾腳吹出黎呃飯食兼倒米
魏念恩都係
其實點止連登恥笑肥閪姜逼,去睇下Facebook、Instagram,幾多香港人拎個真Facebook account去屌鳩隻肥薑
除咗香港,中日韓台星馬都係恥笑呢隻肥閪
而家個情況就好似香港人當年笑鳩大陸人鍾意陳偉霆,但人哋樣同身材都好撚過隻肥閪
個世界又真係有錢大晒
出錢出力又點?
我鐘意一個歌手我會睇演唱會 買佢既碟 唔似要呢種跟kpop風流量野
跟kpop玩法 一生日就買晒廣告位 買晒地鐵位賀偶像生日先?
呢個行為根本係戇撚柒鳩
學大陸玩流量明星? 咪好似蔡徐坤呢d之流囉
同埋成日吹到香港最多fans
我真係唔信單春fans少過呢隻肥姜
只係人地以前港娛係唔會做跟kpop風呢種炒作 流量野
到左家下上左神台亦都唔需要
成個Campaign根本就似係有Marketing team做
佢哋個目的就係用PR手段幫隻肥閪拎Media exposure
一開始就已經有班Media開始講隻肥閪生日免費搭叮叮,唔係有PR放風邊個Media知?
之後又有Facebook廣告話肥閪生日免費搭叮叮
如果係Fans club咁犀利,肥閪姜逼班Marketing同做Media plan & buy個班垃圾可以食得屎,做Campaign都唔夠個「Fans club」咁勁
左下角有男人

男人之恥
果時collar 都係啦,明明歌又唔紅人又唔紅,學人地韓粉巴士落廣告真係影撚衰晒,人地韓團真係人氣有實力有歌攞第一先叫做值得粉絲貼錢祝賀打氣,唔似得垃圾香港粉絲用錢撻落巴士就以為自己果個好紅!搞到後尾有啲人用錢貼自己屋企果呀婆喺巴士車身落廣告,真係整cheap晒!
搞咁多野咪又係想吹到佢(仲)有幾紅去吸廣告
我真係未見過韓星fans會得閒到咁,偶像生日都要走出去公眾地方曬馬圍威喂,當然係講緊偶像唔係同場一齊搞生日活動

有樣野仲搞笑
大陸就擺明唔會俾市民搞啲咁大型既追星活動,因為成日都話政治理由阻止搞個人崇拜,尤其係班流量明星
但香港就年年大搞都冇事
當住差佬面前都仲可以玩到咁大
擺明一早默許左俾香港人咁玩

所以連登班cctoy成日話大陸官方打壓緊香港流行文化都幾愚昧
係有打壓既話,Viu果三隊組合都一早收哂皮啦,仲可以走出黎大搖大擺扮韓仔韓妹出啲冇人聽既垃圾歌咩
只係放哂條路佢地行都推唔到流行文化,而且愈搞愈垃圾愈小眾

諗起成件事都幾諷刺
大陸放任香港人自己親手將成個演藝圈愈玩愈爛,香港流行文化一日比一日冇影響力
Cctoy都信
其實香港依家啲偶像係好撚小眾
最基本連一首hit歌都冇

全部靠小數死忠同公司用錢搞宣傳造勢,搞關係先叫執到廣告代言賺到錢
真係靠呢班垃圾推動廣東歌都蚊訓啦
佢係廣東歌post入面啲圍爐奶鏡傻鳩黎
其實好多中學生追 只係冇時間出活動 但連登仔唔會見到
當日佢本人去左邊?
講咁耐 有IG未?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞