良心裝修佬話打針係有效解決外牆滲水,昌哥就話機會率一半

71 回覆
5 Like 9 Dislike
正解
所以打針佬長做長有
做防水嗰班就做惡做到仆街
外牆算係公家位,點解唔搵物管搞?
打針 只係將d 水 迫去另一邊出
打到等於起過幅牆咪防到囉
事實證明,你愈無某野樣,先會愈高調強調自己有
如果你真係有料,你就咁自己做「裝修佬」都會有人吹捧,前面嗰兩個字根本多餘,拉
因為物管會拖,然後話唔關佢事

試過某大屋苑個客話自己企缸滲水落樓下。跟住我地拆過重做防水,試埋水都無事。

完工一段時間都無事,然後樓下話又滲水,但果日落大雨。唔落一段時間又無事,然後落雨又滲水。

個物管當日串到仆街,話畀支伸縮鏡你睇下外牆有無裂囉~。好似100%sure唔關佢事咁。
真係,打針好多時其實係d物管交功課做俾人睇,要實際有效只能係係源頭着手
佢第一句已經寫咗特定情況下喎
舊樓 整外牆好過
有錢咪做過防水囉
打針係治標唔治本架啦
有啲人就係唔想一勞永逸
咪keep住打針囉
好彩止到水真係keep到一兩年
但係天花外牆石屎落得唔好
有crack有蜜蜂竇就有排漏
昌哥話廁所打針先係on9
其實做埋打針都好, 有時源頭係難發現/難控制.....打針都起碼會減少情況惡化. 如果有新入水源頭, 起碼無咁易滲入番舊患.
維修呢樣嘢不嬲都係睇預算做人㗎啦
如果預算時間有限 咁打針的確係有效嘅方法喎
你大把錢嘅話 直接喺外牆搭棚慢慢試水搵源頭
成功率100%添
做入面只係迫外面啲水行到一半搵其他位滲
外牆掃一浸啫喺由頭掃到落尾?大維修喎
大樓外牆公家野業主無得搞架啦 唯有打針止住咳先
有心做個啲無落雨都會同你喺外面灑水
一係就帶兩部機一部打水一部打膠
苗撚
認真有冇得解決
樓豬標題充滿惡意
兩條片其實無衝突
呢個良心裝修佬當年柒到仆街 仲有人搵佢整野?

當初有間鋪頭好似叫滿月 搵佢裝修
點知惡過狗 明明係自己啲野做到一忽忽 直頭垃圾級 但要叫人俾尾數先肯幫人整最搞笑係將人地隻門正反調轉左裝 即係向街個面可以鎖住鋪頭入面 都係要人俾尾數先話幫人搞返

拉埋其他鋪一齊高調屌鋪頭點知自己柒晒 人地出晒證據佢理虧
FB留言屌佢個啲 全部俾佢block晒所以佢FB好似好和諧 好多好評因為屌佢個啲都俾佢block晒
應該要搞埋外牆裂縫防水果D先可以不過個價同打針係兩回事
同埋未必喺自己單位外面裂 可以喺樓上唔知邊層 甚或天台防水層穿咗 咁啱有條水路走到黎
做外牆首先要起個棚 仲要唔知道源頭 唔通淨油單位對出嗰幅牆咩
點解唔係搭棚响外牆做室內打嗰幾針會有用㗎咩?
的確係好難講
有效又真係講唔上
有機會咁解囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞