因為借電話數,借到手都分埋、貓都無埋、比公司雞埋,租既屋都無埋。求屌醒

455 回覆
42 Like 745 Dislike
唔查TU(信貸評級),唔駛交入息之類證明文件

即係大耳窿、黑財,所以破產都冇用
通常係正規財務公司(一線財仔),利息極高財仔(二線),全部借到盡先會搵呢啲

朋友借過,借嗰下已經收唔足錢(扣底:借1萬收幾千),有啲係一星期還一次,或者15日一期

正常情況下冇可能還到,還得起就唔會霉到借呢啲數,最後通常係親友借錢清數,或者債仔走佬,親友被滋擾
即刻移民加拿大/英國
邊有財仔追到你
信不信由你,十年前因為生意失敗(飲食),諗住靠賭搵快錢,結果欠債1.5M
痛改前非返2份full time,用咗8年先還晒所有錢,由於已經慣咗每個月還2-3萬
聽從連登呂布教路
每個月都供2-3萬美股咩都買吓,
幸運之神原來只會眷顧冇欠債嘅人,
最緊升到仆街下已經over 1M身家,
當然都唔係咩大錢,但叫做安居樂業
而家電話數幾多厘
即係其實你無固定收入,收入本身仲要低,但你就借錢食好住好?

你本身搵幾多先 見你要交租我諗你唔會每月收入根本都唔夠交租都照租掛
咁唔通架
你做極咪又係24個鐘
話之你唔食唔訓,做到屙拔甩啦
總之一日還唔到本就照同你計利息
人地做二線、三線大耳窿,唔係做慈善架啵
我睇你今趟呢,都係要做多次衰仔,
脆低求屋企人幫手還架啦
你係知衰嘅,大早破產個陣就好洗心革面啦
搞到而家咁論盡
佢應該係做仲介
例如扮A銀行職員,拎完資料就話A唔批,轉介佢去B財仔
或者由C財仔主動聯絡個客
痛改前非點解我覺得係改唔好做飲食生意
以為會有code
本金幾多?期數?每次還款幾多?
點解電話數要還 咁戇鳩唔怪得知分手
唔好連累屋企人同身邊人
愛會磨蝕
你去買部兩三舊水嘅cctv放喺門口,即刻冇人上門
過差唔多半個月就會冇人打電話煩你啲聯絡人
借電話數通常都係賭爆左
哩件英撚衫 我細個都有著過 不過唔係地域碧琴
買咩嚟? 賣撚晒佢啦。
馬會從來都係善堂
Pm
過來人可以分享下點應付
你呢啲人最尾就係排公屋咬老綜
社會廢物
隻貓點樣無左?
On9仔 我係你會試吓借多十幾萬 然後即刻買張最平嘅機票走佬
中左都係發夢先中
可以咁講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞