一半港人小便後不用潔手液洗手 六成男士「洗咗等於無洗」

250 回覆
37 Like 134 Dislike
根本屙之前都應該洗
條jer一直喺底褲入面, 最多咪有尿, 但對手周圍摸, 肯定仲污漕
屙之前洗乾淨先掂條jer
有時水喉水壓太細
你個ex啱喎
清水好過用梘液洗
大把着食肆工作服嘅人都唔洗
點知咁少
去前洗仲重要過去後洗
因為去前之前掂過公共物件,如門柄,再掂自己既…..
間中會
可能食飯/放工之前篤尿會用
公廁水龍頭/梘液機分分鐘仲污糟過我條鳩
大撚把人去完唔撚洗手就開門行出去 仆佢個臭街 抆完屎又係咁 痾完尿都係咁
無掂到點解要洗?
就算隻手掂到條jer, 我條jer 都乾淨過個水龍頭啦
女廁入面個個都用皂液洗手
正路手應該污糟過jer好多
手周圍掂野
手機隨時污糟過厠板
Jer長期俾條褲包住
尿冇菌
應該要洗完手先屙尿
污糟撚同潔癖撚其實一樣咁煩 兩個極端
自動感應好多啲水仲弱過你屙啲尿又斷下斷下
見到都唔想用梘液廢事有排都洗唔走
executive toilet唔係一間間獨立咩
大約10年前左右,有一個外國人喺香港去完公廁用梘液洗手,幾日後回到佢自己國家後隻手診斷中咗食肉菌,要截肢有傷口嘅手指定手掌
環保嘛..
條Jer由沖完涼開始就俾兩層褲包裹住,同外界無接觸
相反你對手岀街掂過咁多野,所以根本條Jer正常情況下一定乾淨過對手!
成日諗點解d人咁驚條J
尿:好高機會冇菌,除非有尿道炎
精:正常冇菌,除非生性病
條J: 唔會周圍掂,乾淨過手
握J真係好過握手
唔可以用梘液,要用pH值啱既洗閪水
由細到大都俾人洗左腦 話尿係污糟

wiki都查到尿療法
https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/%E5%B0%BF%E7%99%82%E6%B3%95

明代李時珍所著《本草綱目》中記載「人尿,氣味咸、寒、無毒,主治溫熱頭痛,童男者尤良」
所以同鬼佬握手等於間接揸佢碌鳩
公廁: 只用指尖掂一下水龍頭,唔用洗手液,唔抹手,唔用乾手機
商場/商廈廁所(唔企理): 唔用洗手液,只用紙巾抹手,唔用乾手機
商場/商廈廁所(企理): 用洗手液,用紙巾抹手(無紙巾就用乾手機)
你條底褲除咗J仲接觸緊後面嘅屎眼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞