姜濤再次聯乘推「薑式餐」 Fans群情洶湧帖文下留言齊撐:終於可以食返麥當勞!

127 回覆
9 Like 62 Dislike
唔鍾意一個人可以有大把理由
唔想見到佢地已經係一個好理由

做得公眾人物就預左有人唔鍾意有人會出聲反
你話無感/反感果方撼動唔到支持果一方,但又唔講下點先叫撼動到
唔通李家keep住俾廣告佢地自己內循環,無感/反感果班人又控制到?

你話無感/反感勢力不如人,事實咪證明緊鍾意佢地既人有幾小眾囉
呢度係咁 FF 人哋幾咁小眾,但現實永遠係相反,個反差仲要幾大下,你哋唔鍾意還唔鍾意,我係唔明點解會唔鍾意到呢一個地步係啫
咩食返呀
老麥而家先落緊姜b廣告係tvb
黃豬仲食老麥
係咪2019年訓左
鍾意鏡狗既人同無感/反感比的確係小眾喎
淨係拎到啲廣告應援出黎打飛機就唔小眾咩
手足爆買
view 數、票房 = 小眾?
btw 其實無感都拎埋嚟做對立面會唔會有啲唔公允
一堆小眾阿嬸用錢刷出黎既成績代表到啲咩?
真正有大眾人氣就一早拎到啲周街都識既歌,戲同電視劇出黎講啦

上面咪就係講緊無感班人一樣覺得垃圾咪唔鍾意佢地囉
係你想吹到得連登仔先覺得佢地垃圾啫
FF 到 cls,講到全部撐鏡嘅數據都係靠刷出嚟
完全活喺自己世界到

同埋你知唔知咩叫無感
無感應該係兩邊都唔撐至係喎
你夾硬擺埋無感班人做撐鏡對立面好狡猾...

唔係我吹,根本現實就係咁,係你唔敢面對現實 ja
你就真係FF緊得連登仔先覺得鏡狗垃圾
佢地唔係靠刷數據,咁仲會係乜?
鏡狗粉自己post哂上網教人刷喎,唔通係連登仔屈佢地?
鏡狗片神功戲,一個人睇十幾場演唱會
又買views又買followers又mute聲播歌刷榜
一用唔到錢刷成績出黎果啲成績就露哂底(收視率,搜索熱度)
如果鏡狗係有大眾人氣,會唔會衰到夾埋假期,開成500場以上既謝票場先得果2000萬票房?

無感大概就係指唔討厭唔反感但又唔鍾意
然後你再望下自己上面講啲乜?
你話得連登仔覺得垃圾
而唔係我專登拉埋無感班人指佢地對鏡狗反感

無感班人一樣可以覺得鏡狗垃圾,唔係就唔會咁少人支持佢地啲歌影視作品啦醒目
你試下走去問追開K-pop既後生仔女,有幾多成人對鏡狗有興趣,點解又唔鍾意佢地?

你果啲所謂現實就拎啲刷數據成績出黎吹
叫你數一首人人識唱既鏡狗歌,你都唔撚柒得啦
數據都係哂度,自己唔睇又係度帶風向
本來諗住試個bigmac醬麥樂雞,見到關姜狗事唔食了
數據喺邊?你講就係?
定諗住 cap 埋啲個別事件就屈哂全部 view 數都係靠刷?
你呢啲唔係單純唔鍾意咁簡單
係自己唔鍾意一樣嘢就想摧毀佢
呢啲思想勁恐怖
完全理解唔到個仇恨點喺邊
你好似咁耐都未解釋到點解會憎到咁

錯啦,無感係真係無感覺,即係唔會有鍾意或唔鍾意嘅感覺

#96 係自己拉無感班人入嚟在先
因為係Big Mac 食家
啲數據就唔係呢個post入面
但鏡狗啲歌影視成績隨處可以搵到
連登成日有人開post笑鏡狗都係有料先會開post
你真係想知我可以拎某啲出黎講

數據水份有幾重的確有得睇
就算你唔信都好,最直接反映到大眾人氣就係睇佢地啲歌影視成績係點
當一個藝人出既歌影視作品都紅唔上到大眾程度,咁個人氣的確係小眾級數

唔鍾意唔代表係反感,可以解冇興趣
如果對一個藝人無感覺咪即係對佢冇興趣囉
咁點解冇興趣?
上網睇下啲街訪片都反映緊後生仔女覺得佢地同韓星比唔撚入流咪唔鍾意囉
咁撚清晰都要拗

我就係話無感班人都可以覺得鏡狗垃圾呀
你識唔識中文?

後宮佳麗又要出動了
姜汁𢭃奶
師奶未食已經出晒水
睇見就唔開胃
紅到上大眾程度呢點你係點定義的
啲歌網絡多 view 數,現場活動多人參與算唔算紅
定後生仔女覺得入流先叫紅?
中老年人就一定要被屈就為小眾?
有冇最新香港人口數據睇睇各年齡層佔幾多人?

咩呀,而家係邊個唔識中文呀?
覺得垃圾已經係一種明確反感嘅表現,咁就唔係無感覺啦

唔鍾意唔代表反感?講愛情就係,「唔鍾意唔代表反感,我哋仲可以做好朋友 」但講普通關係就係反感啦
作為歌手黎講,最少都應該有多首人人識唱既歌先啦
鏡狗出道5年,12條友加埋出左咁多首歌都冇一首做到

拍劇收視又低到喊,上年有套翻拍大熱韓劇夠膽死得果2點
唔好拎去同TVB比,就算同自己比都唔撚掂
由2021年果陣岩岩上位既6,7點去到依家得返2點
證明冇街客好感可言

主演既電影就神功戲,唔刷謝票場票房即仆直

唔想聽其他解釋既話,直接拎佢地同全盛Twins比咪知個分別係邊囉
你講黎講去都係拎啲假數據出黎吹
啲活動比盡一萬幾千個人加埋路人圍觀又代表到啲乜
根本就冇實際成績俾人睇到
歌影視銷售成績根本就唔入流

作為年輕藝人黎講,吸引唔到年輕觀眾的確係好小眾
證明吸引能力的確好有限
同其他地方比,會唔會有當紅二十代藝人既觀眾九成以上都係阿嬸阿婆?
如果你留意得多外國娛樂就會知道鏡狗既人氣就算本地黎講都係小眾成點
同出面比完全係笑死人

再講啦,你都唔好講到個個阿嬸阿婆都鍾意鏡狗先得
成班fans加埋俾盡咪十幾萬人,其他七百幾十萬人就對佢地無感/反感
歌影視冇一樣作品係紅到全港都會討論
咁鍾意佢地既人相比之下唔係小眾,咁仲會係乜?

覺得垃圾幾時代表一定係反感?
我覺得依家啲廣東歌好多都係垃圾,但唔代表我對果啲歌係反感喎
只係冇興趣聽,轉聽其他野
有比較之下覺得某樣野係垃圾,冇吸引力都唔代表對果樣野係反感
反感就擺明一見到佢地係覺得佢地神憎鬼厭,想佢地直接消失
你連有咩分別都未搞清楚仲想吹鏡狗人氣
我尋日已預言咗 今日出現姜濤灣盛況
香港得佢可以令fans迫爆銅鑼灣
shut up shut up shut up
豆奶 咩撚薑式 我批要批你個波
支持嘅人會出錢支持

反對嘅唔通出錢貼街招反佢?

咁都有得類比真係on9
真係小眾wo
好多都係買返黎同擦返黎
只係佢地每一姜嬸都出十倍力 姐

你唔解釋下點解美國 /新加坡演唱會唔爆?
我想知呢d點撼
如果yt都話有得比dislike
而事實件大陸仔之前上叱吒d片真係好多dislike

票房嘅話
擦其他戲票房去代表撼動緊佢?
炎明熹d歌views數都好高
之前單拖出活動都逼爆apm
係會唔會覺得佢好撚紅?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞