打call of duty 有stuttering

11 回覆
1 Like 1 Dislike
近排DOWN咗隻call of duty modern warfare 2019黎玩, 點知一開波玩咗唔夠10秒我已經發現佢每隔一陣就會疾一下,有咩方法可以解決, 我試過重裝著色器,重裝game都係咁, 係較視窗化會好D, 但一樣會疾一下

cpu: 14600KF
motherboard:ASUS TUF GAMING B760M-PLUS WIFI DDR5 LGA 1700 Micro-ATX
ram:G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5 32GB (2 x 16GB) 6000MHz C36 F5-6000J3636F16GX2
display card:GALAX GeForce RTX™ 4070 SUPER
psu:SuperFlower Leadex III 80Plus Gold 850W Fully-Modular
Call duty不嬲有問題
每次試玩call duty 一係中bug
一係network problem
一係疾到仆街

Spec夠玩 但入到去係異常地怪
舊game server問題
玩緊單機 故事都會? 痴撚線架 係咁就50蚊都唔屌佢
狗先玩COD, 買咗2次modern warfare 2023, 開一次game crash一次, 連agreement都撳唔到, 永遠唔會幫襯activition
唔玩cod有咩推薦
有冇跟住yt啲optimization片嚟改setting?
百幾條片 條條唔同做法 跟咗一兩個做完全無用 最後我退咗款
隻game 問題
2019到2024 依幾年出既COD
隻隻都有同樣問題
舊酒新瓶,咩都無改善過
我入BF同外掛玩都無咁嬲
BF d外掛少過COD
視窗化會強制dwm vsync 所以會”順“咗 但有少少input lag
你個情況似frame pacing 問題
熄晒所有fps limiter試下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞