港大護理系Ocamp非禮案 女事主供稱玩「火車捐山窿」遭人從後由腋下掃至盤骨位

134 回覆
11 Like 95 Dislike
港大護理系迎新營去年8月疑發生非禮事件,女新生於網上聲稱遭「組爸」非禮,涉事男學生否認一項非禮罪及一項普通襲擊罪,今於粉嶺裁判法院受審。事主X供稱於Disco Night的舞池內玩「火車捐山窿」時,被人從腋下向下掃至盤骨位置,其手指觸及胸部;X起初以為是朋友所以沒有為意,知悉被他人非禮後感到「很核突」和不舒服。
承認事實指,香港大學護理學會於2023年8月20日至22日舉辦了迎新營。事主X在屏風後作供指,她去年以新生身分參與護理學系迎新營,同組有6至8個新生、2個組爸媽及2個助手。X指,在8月20日,她與同組組員在港大集合後,一同搭車到大棠;吃晚飯後,他們從宿舍步行到類似學校禮堂的地方參與Disco Night,但因規定不能帶備手機及錶到活動場所,所以不知道確實時間。

X續指,排隊進去活動場所時,有人拿着一枝枝類似伏特加及威士忌酒,「倒一啖」予他們喝,場地內燈光偏暗,內面有攤位遊戲及舞池,可以聽歌、跳舞及喝酒。X指,當時她與同組組員女子A全程在一起,後來在舞池的人興起玩火車捐山窿,A則在她後面、搭住她的膊頭。期間,她感到有人從後伸手到她兩邊腋下,向下掃至盤骨接近臀部位置,其手指觸摸到她胸部,手掌則在她身體主幹位置。X當時以為是A所為而沒有為意,因為A與她已經相熟,認為「好熟嘅女仔朋友之間玩下無所謂」;直到回到宿舍才獲A告知,自己剛剛被人非禮。X知悉後感到很不舒服和「核突」,遂告知同組的助手,助手則稱會轉告學會幹事。

被告鄧皓然(20歲,學生),被控於2023年8月20日,在新界保良局賽馬會大棠度假村活動室猥褻侵犯女子X;並於同月21日,在同地宿舍客廳襲擊X。

辯方就非禮一罪提出被告不在現場;而普通襲擊一罪則不爭議在場,亦同意有「掂到下左前臂」,但爭議是否構成非法襲擊。

案件編號:FLCC1451/2023
火車撞閪窿
火車便當
咁佢去乜撚嘢Ocamp

Ocamp不嬲都係咁玩

我最顛見過條女入camp前仲係處女

出camp之後4P 都接受到仲要追撚含+口爆

諗起都爽

利申4年組爸
入camp就要俾人非禮呢個係咩觀念
有咩咁出奇呢?
講得出就知你未讀過大學
多咗啦
笑撚左
你去d ocamp係咁唔代表全世界都係嘅
得啦 得啦
仲兜
老吹無極限
你喜歡就好
比朋友摸就冇所謂
你條弱智死毒撚幾撚時死
Ocamp 大把人借啲意摸女,已經係常態
去得ocamp都預左扑野嫁啦
覺得你扮讀過大學玩ocamp多啲
預左扑野就要預埋俾個唔知乜水抽水?
靚仔嘅話可能3p都唔係問題
俾個柒嘅掃全身梗係要告到佢冚家剷
睇黎閣下讀左十幾廿年屎片
『鹹濕佬觀念』
鹹濕佬認為女人個個都係淫婦
即係金撈詹話齋:女人個個都係雞
偷拍裙底嘅變態佬 都以為女人個個唔著底褲...
點撚解Ocamp會飲真酒 成班傻閪都唔識死
輕則支莊被散band 重就好似依家咁
有無做埋閪道擴闊工程
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞