即時更新!每百日圓兌港元再跌至4.89算!

405 回覆
90 Like 2 Dislike
你份糧小到每個月用得晒唔使放錢係到
廢到笑
買美債
做港元定存都好過你on99唱完yen 放係到
一向都係amazon/rakuten etc.直接入貨
唔做轉運生意嘅最多搵埋代購都唔會幫襯啲8算10算吸血鬼

btw 要冷藏或者新鮮嘅食品除外
一年都用成百萬yen
就算唱定都無一百萬係手
都係果句,價啱咪唱定,放得幾耐
你會用成百萬yen 現金
窮撚唔知咩係global wallet, debit card?
用信用卡唔好
邊有人咁on9 咁多洗費仲用debit卡
貪冇回贈
果然有錢人
蝕價都算
回贈都唔要
點兜都兜唔返架啦你
返去讀書認識下銀行有咩服務先黎唱口啦
蝕價蝕息蝕回贈
你咁都唔介不如我6算唱比你算啦
所以咪價低啱價唱囉
好似你咁柒,去到即兌,到時6算都以為賺左回贈咩
Donki 同 Aeon算唔算香港商家佬?
市傳日本央行正拋售美元買日圓,匯價現時急劇上升!
其實唔明點解要唱定
俾你真係低位入到都好, 你去到日本用俾錢個opportunity cost都係實時既匯價
日圓兌美元29日突然跳升,從稍早的160.245日圓高位,回升至155.01日圓。消息人士透露,主因是日本央行拋售美元、買進日圓。

根據《路透社》報導,在29日亞洲早盤交易中,日圓兌美元一度跌至160.245,創下34年新低;但在隨後的一小時單向交易中,日圓兌美元匯率回升至155.01日圓,目前穩定維持在155日圓。

貿易消息人士透露,主要原因是日本央行拋售美元、買進日圓;當被問及日本政府是否出手干預時,日本負責外匯事務的最高官員神田真人拒絕置評。

由於日本股市周一因黃金周連休而休市,《路透社》無法立即連繫財務省回應。

日本央行在2022年曾3次干預外匯市場,當時日幣跌至152日圓低點,創下32年最低紀錄,估計央行花了9.2兆日圓進行干預。不過,日本財政部長鈴木俊一當時拒絕證實政府是否出手干預。
上返5算啦
唔係度度都收咭
最驚係日本央行唔夠銀彈玩.........
1: 日本自己都賺緊外匯出口, 樂見現狀
2: 日本人唔係白種人, 頂多只係同一個Family嘅一隻狗
lm
迴光返照
除左東京 大阪
其他都係二線城市
賣大額野多數收
仲未計一堆收ic卡
只收cash既多數係小店/民生店
兩三萬円點都夠
黃金周都要返工救市,陰公
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞