香港現時狀態係咪一種冷處理?

67 回覆
32 Like 4 Dislike
而家大陸經濟差到死,你上深圳行入d都大把死舖,深圳仲要係全中國經濟最好的城市,其他地方仲差
有國安法+23條想禁言就禁言

好似大陸啲online game咁,生存喺香港只有角色租借使用權,其他所有資產甚至自己條命都唔係自己嘅,有得走真係快啲走。
用呢個做例子既話:
-深圳經濟問題: 香港輸出香港人北上消費作為 “解決方法”
-香港經濟問題: 香港政府將個責任推左俾商界,要佢地 “諗橋”, “轉營”. 香港政府自己無做咩野,只係 “冷處理” 緊
習主子同美國交惡 班奴才做咩都無咩用
條例係針對市民,香港政府係中國紅線下依然可以做野
但依家俾我既感覺係得 “冷處理” 所有野
香港政府可以再Aggressive D做中東水, 但王子呢個example令我覺得政府內部都係得個講字,無detail。中東水機會都係 “冷處理” 交功課俾中央
香港人邊有政府?港共政府唔屬於香港架,幫大陸洗吓錢、掛名包裝吓淘寶貨、轉移外國禁售中國產品咪做緊嘢囉,其他嘢唔關佢哋事
咁佢都整咗個中東市場ETF
又大搞中東到訪既
或者我俾個 “熱處理” 既例子
23條立法: 有速度、有Details、宣傳統一
你揾人姐 人地唔洗一定要show你
例如美斯
唔好睇咁多連登。 壞腦
你再嘈就解決你呢個問題

想了解自己去睇官方news/ HK Free Press好過
樓主坐左幾多碌?
想知樓主幾歲 仲咁天真
大把人=市民
蛋餅=官方

官方鬧 ,層次已經唔同嚴格黎講係外交問題
但明明香港冇外交權
搞得掂就唔洗冷處理啦
問野倒轉黎問
而家係搏大陸專才過來洗一洗跌咁d吊你住條命 上便等錢洗又過d番去 等其他國家一齊仆街個陣就不如和好一齊攪大佢喇 而家個情況就應該係咁上下
其實係潛水‧怕屈機
從來都係
1. 製造更大問題
2. 轉移視線
3. 打算俾市場自動調節
4. 收唔到科
5. 去返1.
共產黨又冇所謂,美國又唔會理你,求其啦
做中東生意唔係咁易ga, 首先你唔可以有女權。d中東佬個個大男人到死,你派個女人同佢地connect,佢地唔會彩你。
淡化事件 置若罔聞
冷處理
到現時個雪球大到收唔到科,就冷處理個雪球
係冇人理
唔係冷處理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞