如果俾你喺生命中任何數字(eg 銀行存款,壽命)上加一個零,你會加喺邊?

488 回覆
853 Like 29 Dislike
加個0係行得就得就話啫

加個0但係照舊變老嘅話到130歲你都變咗一座佛
咁撚長用嚟晾衫?
失戀3次同失戀30次比
失戀30次都幾慘下
唔同人有唔同需要啦

你畀多10倍身家我都係未可以退休,咁不如畀10倍月薪我畀我做多幾年就半退休好過
有機會用到先算喇
就算你銀行有一百萬, 加0都係變一千個萬
但係正正常常搵50萬一年, 加個0, 你有500萬一年
如果你洗費一樣, 一年儲多450萬喎

所以除非你銀行本身已經有幾球啦, 否則梗係人工多個0好
你唔好話銀行存款有2^10, 直接變2^100
智力
跑步時速
如果而家係30km/hr 變做300 都幾正
搵嘅錢一定多過而家身家十倍
點睇?
我加夠2個0
你係有心嘅就直接幫基督徒人數加個0啦直接加咗幾千萬信徒
剩係自己幫助成為基督徒嘅人數加咗0之後都唔知有冇多咗1000個難得大好機會都拎嚟幫自己打飛機
耶穌有你呢啲咁自私嘅信徒真係喊三聲
身高後面加個0,做進擊的巨人
但個題目係自己生命中嘅數字
進化之家

唔好睇咁多一拳超人啦

做得基督徒就自然成為生命中嘅數字㗎啦銀行存款都計喎
自己身在嘅信仰團體人數加個0咪得
真 智商低可以入筷子 智商高真係唔知可以做咩
去賭場買大,然後其中一粒骰嘅數字加個零,好過中獎機會率十倍
其實上網睇好多智商高到200+既人都唔係有乜特別大成就,唔係話好有錢或研究到咩特別野,好多140-180既都勁過200+,只係代表點都唔會差得去邊,又唔代表可以去到好Top。

即係等如2.2米高打藍球都未必一定打到職業,但點都屌打普通人。

高唔一定勁,但勁多數都高。

IQ高唔一定成功,但成功多數都IQ高。
有諗過呢樣野,但賭場好快會ban你
彩票機率會好些,難ban
存款3*10^2 >3*10^20
我會將我人生中任何一個數字加個零依個唯一機會加個零咁就有十次機會
性經驗人數啦
質量唔變嘅話
佢會因為重力縮返原本尺寸
公開試數學考成點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞