單位自住啱心水就得,樓價跌都唔影響

7 回覆
1 Like 5 Dislike
鷹君(0041)與港鐵(0066)合作的何文田站上蓋項目「朗賢峯 ONMANTIN」第IIB期今日(27日)展開首輪銷售260伙。項目截收認購登記,共錄得逾7,500票,按首輪推售共260伙計算,超額近28倍。

現居何文田區的頭籌買家黃小姐,成功擲逾1600萬元買入逾700平方呎三房單位自住,又透露打算用作日後兒子成家立室用。

她認為,單位售錢合理,同時「睇中」項目位處何文田區及地鐵上蓋,認為其校網保值及地鐵上蓋交通都方便,而政府撤辣後,亦屬入市好時機。

至於後市方面,她就稱:「單位自住啱心水就得,樓價跌都唔影響。
有朋友早兩年6xx萬買左個一房開廚,依家跌到得返400萬 仲要變埋負資產,佢買果陣都有講⋯自住驚閪咩 。 但佢依家日日供緊空氣,連凍飲都唔敢加 。唔知咁叫有冇影響
好多窮撚會擔心人地凍飲都唔敢加
得啦又係有朋友
喱句真係好精警
宜家就係單位自住唔啱心水啊
你叫佢上黎睇下班傻好把口好有信心
佢唔止供空氣,仲要畀利息

以前啲AA好興一個論調,交租等如幫業主供樓,依家買樓人士,首期蒸發咗,仲要交租畀銀行,班AA唔知縮咗去邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞