最新消息:阿Mo以下肢外骨骼操練多月 「帶動」逾11.6萬步

65 回覆
4 Like 15 Dislike
男團MIRROR演唱會事故中,受傷舞蹈員李啟言(阿Mo)父親、牧師李盛林今(27日)發代禱信,提到阿Mo使用「下肢外骨骼」操練約14個月,「帶動」共逾11.6萬步;其下肢肌肉、關節及神經反應,都能在復康儀器協助下保持正常「反應」,惟仍未能對腦袋的神經指令作出反應。他透露,各方專家下周將落實阿Mo的治療方案,期望有助阿Mo的治療進展。

李盛林在信中提到,演唱會事故在前年7月發生,期間出現新冠病毒和流感肆虐情况,但阿Mo從無受感染。他又指,自己左膝因退化而感到的痛楚,暫時得到治療。

原文網址:https://news.mingpao.com/ins/%E6%B8%AF%E8%81%9E/article/20240427/s00001/1714230856146
其下肢肌肉、關節及神經反應,都能在復康儀器協助下保持正常「反應」,惟仍未能對腦袋的神經指令作出反應

mo 示意圖
行得多過我
點先有得唔正常?
其實係咪作文比賽
傷神經果part最難搞
等奇蹟發生
相呢屌
上帝召喚佢返天家,個神棍老豆仲唔放人,要同上帝鬥氣。
依家要醫埋Mo爸
碌鳩扯唔扯到
咁撚勁得唔得架
咪又係無自主活動能力
借助外海棉體支撐,但射精唔知點搞,可能電撃下個前列線
加油,so ching 等緊同你做愛
我玩跑online都跑左幾百萬步
諗起ikea test櫃桶壽命嗰套setup
班鏡仲未去探人?
搞咁多野都係令肌肉唔好萎縮,神經嗰part搞唔返好咪一樣係廢人,講真當初就唔應該救佢
鏡狗等公司安排,安排到下世

想要幾多步?開句聲

睇住耶撚俾自己個宗教昆真係好治愈
惟仍未能對腦袋的神經指令作出反應
要較高個frequency帶動多d
只欠東風
根本邪教嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞