鄭經翰:黎智英不是民主的人 壹周刊缺乏社會公義理念 民主只是包裝

25 回覆
8 Like 45 Dislike
https://youtu.be/7v6Dop-erBg?si=AoSydfQntrIdmzZu
21:10

連黃絲都狗咬狗屌鳩黎智英
黎智英不是民主的人 壹周刊缺乏社會公義理念 民主只是包裝
黃營一早全面崩盤啦
堆柒頭當年信啲咩的要攬鈔 蕭生 劉細良
全撚部都弱智 仲要低能到信咩兄弟爬山
連合字嘅重要都唔識
用埋啲咩低能be water
民智低到仆街
其實佢咁講係幫緊肥佬黎
見係咁努力出戇鳩post 我做吓好心block埋你
黎智英都俾中共係社會度block咗
你個傻閪岩岩偷渡嚟香港?

香港人有邊個唔識得黎智英同蘋果日報歷史呀?
都係多得你地投票俾泛民
泛民幫手爭取大陸人黎香港
多謝泛民 禾地大陸人先有得落黎

長毛:雙非為香港帶來人力資源
https://youtu.be/kko9gxd8hXw?si=vpTCuFwVzrMSe-mr

莊豐源案:泛民律師李志喜幫雙非打官司
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E8%8E%8A%E8%B1%90%E6%BA%90%E6%A1%88

葉劉:雙非官司案導致約160萬名內地人湧港,勢令香港的房屋、教育、醫療等不勝負荷
https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E8%AB%96/76052/%E7%A4%BE%E8%AB%96-%E9%82%84%E8%91%89%E5%8A%89%E4%B8%80%E5%80%8B%E5%85%AC%E9%81%93%E7%9A%84%E8%A9%95%E5%83%B9
咁叫聲契哥先
禾而家開緊冷氣
電費全部你地納稅人包底

禾而家屌柒你老母 你過黎斷我電?
Be water係陳雲提倡
黃絲係跟但係跟唔足
又比寄生黃屍已完騎劫成個運動

咁你地臭閪蚑那大東亞戰爭果時又唔同大日本帝國合

你哎呀阿爺毛澤東咪be water 囉臭閪蚑那賤蛆
當年我第一次A-Level 衰咗果時,係網上見到間band 5資助學校收外校中七重讀生,交咗表但係最後都無去面試。想問吓有去其他資助中學repeat A-Level 經驗既巴打絲打,果半年時間去個陌生環境有無意思?
旅行,陸運會依啲又會唔會晒時間?

又唔夠人講呀臭閪蚑那賤蛆
啱啱送完外賣喇Band5支子
你哎呀老母皇家腸可晴姐啲外賣呢
已封鎖會員 - 低收入公屋狗垃

已封鎖會員 - 羅剎鬼國
用咁多錢包裝咩?
淨係想聽到自己想聽嘅意見
同大陸人有咩分別
就算釋放肥佬黎
香港經濟都冇得救㗎啦
黎智英不是民主的人
(利用自己份報紙打壓本土 的確唔係支持民主既人應有既行為 相反好似MyRadio咁 明顯係唔同既聲音都會比個平台你做宣傳 咁先係民主)
壹周刊缺乏社會公義理念
(理由同上)
民主只是包裝
(理由同上+其實黎智民只係借民主黎搞大中華思想)

結果:
黎智英真係一條仆街含家產黎 但有幾多人可以好似佢咁
為左自己支持既野 付出一切先 真心無幾個 而且佢當年唔係無錢架喎
佢唔值得有咁既下埸 最好小撚過鄭經翰先
同意
基本上一堆獨裁主義嘅狗餅控制咗大部份嘅風向,而呢啲後生仔又唔知頭唔知路,見佢地講兩句兄弟做得好就諗住佢地係自己人。
其實獨裁班手下全部攻利主義者,冇任何良知人情可講。
個訪問有冇廿年?
幫佢還幫佢
同香港經濟冇關的
邊撚到有人care香港經濟姐?連官都唔care
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞