讀文科但仲未搵到intern

14 回覆
2 Like 11 Dislike
本身唔鍾意計數加上文科無考試咁滯,諗住讀呢科chur gpa等容易啲搵工但宜家一份商科嘅intern都搵唔到

利申 gpa3.6
我係咪行錯路?
如果我係 HR, 有咩理由說服我請 煙腸時請你而唔係商科嘅?
見習督察
邊到炒
讀神學系就無問題

唔係啊,你覺得你仲有得揀姐,到真係冇得揀既時候,就唔會有問題
學文科達開台
讀會計
或者你可以走線潤到尾國讀medic or computer science碩士
畢業之後人工一年有成幾十萬美元
成為人生贏家
網易新聞實習,實習期間發布了多篇10w+閱讀量的爆文,促使網易新聞app 從x月到y月的DAU增長20%,即增長了xx活躍人數。因此我覺得適合貴公司的xx intern

舉了個面試回答的例子,你自己體會一下。說白了還是競爭力的問題。多去弄一下專業上的practice,自帶作品集給面試官查看,能增加面試通過概率
你件死柒頭真係好撚煩 聽日你就比人校園槍擊案爆頭
死傻鳩😄blocked你個柒頭
學校搵埋比你架喎 洗咩自己搵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞