髮型師呢行都博大精深

21 回覆
3 Like 5 Dislike
剪得好基本 仲要同個客熟令佢回頭
比較想知你呢啲1日開咁多個post嘅人背後有咩目的?出post係你嘅工作?發現唔只你一個呢啲人,係一班人咁做,你地係想控制呢到嘅風向?

真心想知求樓主解答
麻煩pin埋,我諗好多人都想知
冇 純粹屎窟痕
你地同一間公司
做髮型師溝通能力真係重要過技術
個客坐低第一步點引導佢表達佢想要嘅髮型
已經決定個結果嘅成敗
剪出黎附合唔到個客日常需要
話知你剪到識飛都冇用
前排IG問價 洗剪 要400$,加埋2邊做服貼要成1000$真係返深圳剪算
真心癲 深圳幫你吹埋唔洗$300

冇, 有D你點講都好, 佢有佢自己剪
係越南幫我打埋飛機都唔洗300蚊
大陸剪頭髮質素得唔得先
剪得好就ok 話知你識唔識吹水
神剪kim? 成萬蚊剪一次
平時都係$100 快剪
有次去剪$300, 後生仔來,同個碗cup 住剪差唔多
試過百幾蚊剪到好好,office d 女都話剪得好,完全唔洗落野都ok
其實呢個我搵佢剪過幾次, 叫做好過快剪dd
可能佢果次發揮太好,或者我溝通得好,但事後都剪唔返咁好

我frd 比咗張有的水嘅髪型相個barber
條友照落剷
頭頂已經剪得柒,可以話係完全唔關事
的水位又係鏟倒冇晒係張相問題?
明明應該係用鉸剪/壓貼燙

香港啲barber 係咪唔識用鉸剪?
張相係韓國某剪頭髮老師ig拎嘅
本身片黎有guide 可以睇其他角度
有大把DLC可以加
好明顯呢d acc賣左出去
唔知做乜鳩野
之前有fd做過 要出兩萬蚊人工要做勁多野勁好數先得聽過收客1000實數得280落袋 都真係幾難攪
仲未有GIF
吹簫?
不嬲剪100留下 單剪
肛門痕?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞