阿根廷環球小姐地區賽 60歲美魔女律師奪冠

72 回覆
127 Like 19 Dislike
阿根廷近日展開環球小姐地區選拔賽,在布宜諾斯艾利斯的地區賽中,一名美魔女律師打破年齡紀錄,以60歲的年紀勇奪后冠,將在5月與來自全國的佳麗一同競逐代表阿根廷參賽的資格。

綜合外媒報導,在阿根廷一場環球小姐布宜諾斯艾利斯省地區選拔賽中,女律師兼記者羅德里格斯 (Alejandra Rodríguez)脫穎而出奪冠,成為史上第一位從該比賽選拔中出線的60歲女性。

環球小姐從1952年開始舉辦,是全球最大的選美比賽之一,參賽規則也隨著時代持續調整,今年首次取消28歲年齡上限,只要年滿18歲,不論大多少都能參賽,讓更多人有機會成為環球小姐。

羅德里格斯表示,朋友鼓勵她參加比賽,自己也曾擔憂年齡是否會成為參賽阻礙,思考都這年紀了還能怎麼做。她提到,自己平常透過一些體能訓練和健康飲食來保養自己,每周去健身房三次,五年前開始以蔬果類的素食為主,避免澱粉,與其他健康飲食者並無不同,但她也強調,最近會開始吃肉。

曾有過一段婚姻後又離婚的羅德里格斯也笑稱,單身是她維持美麗的秘密,從未有過任何模特兒經驗的她,鼓勵想要所有覺得自己老了的人,任何時間都不算晚,去完成那些自己曾感到猶豫的事。

羅德里格斯接下來將在5月底與來自全阿根廷的佳麗同台較勁,爭取代表阿根廷拿下全球環姐寶座。

這我可以!!!

我有講過!!!!
60歲絕左經
又老又離過婚
下圖係素顏? 算保養得好好以鬼婆嚟講
停晒經
女權遊戲
停經先正
瘋狂中出冇後果
60歲
咁正嘅60歲絕對可以
中出放題
後生應該好靚
依家都靚,可惜波揼肉鬆
好似有眼疾
你那女權遊戲 我的街角遊記
花左妝好撚得窩
入呢個post前:
入呢個post後:
on 9
你真識食
開頭未睇以為又關唔關d政治正確事

點知入到黎睇又真係幾靚
60?what?
At least 唔係變性人
但都撩屌過香港啲女明星
絕對有講過
睇到個閪扯到旗先算啦
美魔女
屌女何必要有波?好多平胸港女條仔都是咁安慰自己 但係無波者 屌不得 點解咁講?曾經見過一些樣靚長腿姐姐 夜晚一除衫 我心諗 上天果然係公平 搣落對波度 仆街 同晏晝搣佢塊面一樣質感 點解用個搣字?心照啦 粒車厘子已化為面上一粒暗瘡 幾驚啜到出血

有人奉承有樣有腿有西水既原則 但係樣 波 西 腿四樣野真係唔同時候唔同功用

用食物做個比喻 樣就好似零食 平時耐唔耐就放粒落口 但係你食飯時會唔會介意有冇朱古力送飯? 波就係餸 係成餐飯最重要既野 好餸唔好餸可以影響你成餐飯既胃口 西係飯 係主角 偏偏飯既好壞並不重要 腿只係佐料 好似蕎頭 腐乳 有係bonus 你話有西就得?你不如食飯唔食餸 有腿就得?你不如餐餐用腐乳送飯 有樣就得?我都廢九事睬你

有時屌平胸港女 真係以為屌緊偽娘 射胸好似射落道牆 令我懷疑性取向 容乜易中途轉基架 咁我不如係屋企打飛機過肥年仲好

我唔係歧視港女 但係你有權利平胸 我都有權利選擇姐 唔通搣完你兩塊有暗瘡既面豬登仲要逼好開心? 你當我FF又好 狗UP又好 總而言之 平胸者 屌而萬劫不復 屌不得呀 緣盡於此 好自為之
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞