唔用恆生真係零損失

44 回覆
25 Like 2 Dislike
旅行果時分幾張

Sogo chill mmp vs 都會用

細數用Sogo chill

如果買果樣野既價錢係中左Mmp龍門,就用Mmp

其他用Vs賞世界

但我唔會成個旅程都用Mmp,因為我覺得日日返到酒店,仲要拎住D單去計爆唔爆上限好煩。
佢可能用earn more果d 2%就算
大大額果D就有可能用Earnmore既。但無呢個機會。
因為唔洗煩麻,唔計數,又收銀聯,earn more係唔洗諗又好用
3月 fun dollar 都未出
找卡數有幾十種方法
你古代人
免息找其他卡既卡數
下?ban乜戶口?井多小小?
用咗20年

好好用
無咩問題

結論:樓主係垃圾廢閪
佢應該唔識咩叫卡冚卡大法
隔離Post原來都有唔少人畀恆生Ban戶口(唔計果邊個樓主玩網上賭場)
佢應該唔知我地講緊乜,唔啱channel
有啲唔係㗎
有啲好傳統嘅公司 有傳統嘅阿姐
要求一定要有滙豐銀行出糧

當年見工佢話
正常人點會冇Hong Kong Bank戶口

當時周圍撲 屋企附近嗰間好似淨係想做大陸客,唔肯做佢話你有恒生戶口唔使開滙豐啦

我求話星期一返工一定要有滙豐先可以請我 先叫我去沙田試吓 即刻搭的士仆過去 好彩喺佢截龍之前撳到將開戶飛
下?

呢D咩公司黎?個HR阿姐個個月只會去匯豐排隊幫員工入票??
每個月好似淨係交CD
你講既CD

CD Rom?

而家邊度買空白既碟黎燒?
呢份工應該都有五六年前

而家啲公司大部份都用FPS轉賬

點會買唔到CD 文儀用品公司都會寄本月刊 入邊咩都有
條友真係唔識架喎
不過唔識仲好
佢呢啲如果半桶水走去玩
實中aml之後痕身支貓一齊ban曬
原來CD仲有。但CD RW機都難搵到了而家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞