陳仲謀醫生拖症 缺德

4 回覆
7 Like 6 Dislike
陳仲謀醫生,毫無醫德,我家人於兩年前求診,當時醫生判斷情況輕微,治療時間為大約一年。
醫生最初開左鎮定劑,食左一年,大半年己經有好轉,所以一直有問醫生可唔可以減藥,但佢多次推諉,其中原因包括天氣熱,又話等中秋,之後又話等聖誕,再之後又話等過埋農曆新年?!......當中亦無解釋如長期服用鎮定劑的副作用,仲要我家人千祈唔好減藥,必定會復發,家人見狀繼續聽從醫生指引,到後來覺得越來越唔妥,另覓醫生,先發現原來的鎮定劑劑量其實可以唔駛食咁多,最後因為鎮定劑已經食左一段時間,開頭仲有鎮定劑成癮問題,減藥後出現情緒低落,心跳快,心悸等等(詳細可以自己google成癮帶來的負作用)每月花差不多5千,係因為對醫生的信任,但後來得不償失,仲要花多幾個月慢慢減鎮定劑,轉左醫生後,情況更穩定,睇過兩個醫生都會細心講解藥的副作用。相反陳醫生每次只花幾分鐘時間,叫你伸隻手出黎,睇下有無手震就叫你走,又拖症,希望各位就算睇私家比藥費都比個有醫德同對症下藥既醫生,陳醫生,不了。

P.s. 後來上網先發現 原來好多人都負皮陳醫生 希望大家唔好中伏 本身要照顧有情緒病的家人已經辛苦
應該係精神方面嘅病/ 思覺失調??
如果係 ,急唔嚟㗎,係要長期食 中間減藥小心復發!!!無得求快
精神科醫生你試下去搵
心大心細 嗰兩個
你家人就係你

樓主講嘅嘢同啲癲佬同思覺失調患者一樣,證明個醫生真係唔掂

建議入青山瞓返排先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞