CX派淨啲雪糕會點處理?

96 回覆
11 Like 108 Dislike
剩低最後要落堆填區咪又係浪費,有人食啲剩餘嘅物資減少浪費其實係好事
係咪淨係得士多啤梨味?
其實你知唔知cx因為打包呢樣野之前雞左好多人
好多麵包舖賣唔晒都送俾人熟人,但唔可以公開講。
係咪哈根大師黎?
Cx飛機有乜野飲? 我次次都係飲perreier
Yes
紅酒白酒咖啡茶蘋果汁橙汁
你朋友係ism你都應該有5接近5張
會因為咩原因屌你
邊架機 邊個空姐 你有無投訴佢
我一直都無話佢地拎走啱

貪小便宜咪風險自負
唔洗諗住捉痛腳 機返野一定掉 啲員工見到有雪咪食下
食一杯都要趕住做野
No,Random
食/飲 開封即棄
點解咁講

种申蠢
因為夾埋服務業嘅話,有時隻眼開隻眼閉總會有滋生出啲唔生性 & 老奉嘅。公司搞到要成日收到客人投訴再查先知咩事。

間唔中總有一個半個老奉型傻鳩:
“呢啲係我留返俾自己嘅員工福利/呢份係我嘅,所以唔派得俾客”
總有啲傻閪見有得攞就當自己理所當然有份同有優先權玩壞規矩。

有啲地方論資排輩去升嘅,有啲老屎忽見公司鬆手/唔多理 夾埋條team 分咗去然後同客講公司呢機無上呢隻貨都夠膽死。

最猖獗時係見到走果時每人手攞一個大垃圾袋 “幫公司扔垃圾”, 入面全部係 “報銷” 嘅嘢。

大公司唔想成日睇cam /減少客人投訴,有時真係要跟足嚟寧願浪費都唔可以做壞手勢。

細公司老細間中會巡場 同成日對啲銷耗品心裏有數就無乜所謂,因為通常無做得咁過份。
啲crew拎唔晒咪掃地阿姐囉
不過俾人捉到要炒
有啲地方論資排輩去升嘅,有啲老屎忽見公司鬆手/唔多理 夾埋條team 分咗去然後同客講公司呢機無上呢隻貨都夠膽死。

就係呢啲人玩爛咗 有人問咪拎返出嚟俾客 /同事
反而係唔夠水飲 次次都勁撚口渴 佢斟水畀你又淨係斟半杯 一啖飲晒 問多佢幾次又要等佢畀你等好耐 等到好撚口乾 我問咁多次都驚佢煩啦
有時搭啲航空公司有支裝水 問佢攞多支 佢地都話要再睇下有冇/冇晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞