[Viu TV] 打天下2 4月15日首播 2130-2230 (9)

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
臺詞出事,文縐縐好似寫小說咁
第一季 同 第二季 擺明係兩個拍法

如果我無記錯
棠哥自己都有講過
第一季係王道漫畫FEEL
第二季係武俠小說FEEL
如果有得揀,我都想睇紅酒掛杯同揸跑車啦
演員討好
食車仔麵嗰段完全唔知做乜鳩
本身因為mirror冧Mon事件冇再睇viutv
因為呢套破戒
我覺得呢套好睇在啲角色背景性格交代得好
之後劇情發展就好易明啲角色點解咁做
當然武打場面都係出色
係日本嗰part交代得有少少亂
第一季典型9up仔黎,成個團隊開心果
日本50歲男子北海道遇兩隻黑熊 使出空手道飛踢成功擊退
https://lih.kg/3683838

馬師傅?
第一季同AK一唱一和
今季強行要AK成熟無MK味
搞到蠟筆都無戲唱
都可以係武田國全修行
我都覺得個拍法係好唔同
不過拍法唔同真係可以justify d人物性格唔同晒?
如果係咁不如開過套instead of叫續集
莊where vs 瑪加烈
邊個臭d
今集睇緊莊惠嗰陣都令我諗起瑪嘉烈
莊惠性格衰到連做朋友都唔想同佢做
瑪嘉烈起碼會扮下嘢喺你面前繼續做下戲
AK唔講咁多對白,剩係用表情演出會唔會好啲
我覺得佢仲有進步空間,但其實佢琴日同莊惠個場同彩蛋我覺得佢算合格又唔覺得真係好差,佢呢個角色本身都係on9仔傻傻地咁佢咁演其實冇問題㗎,不過佢平時講對白真係差d要再練下
(劇入邊)
AK 食酒吧妹好過喇,
酒吧妹肯定咩都識玩, 追撚含,
莊惠垃圾最多可能係處, 不過應該踢爛晒啦
又唔肯用口, 訓係度死魚
帶佢去邀請其他人參賽個段都鳩
咁年紀、環境變化都多少影響性格行事嘅
佢身邊啲人負能量咁重
佢就乜嘢都自己決定晒
然後要人明白佢遷就佢
其他人做自己決定佢就手指指多多事實
好似全部人都有責任服侍佢咁
佢對志浩同馬師父講啲嘢好難想像呢啲人以前係做運動員
問都唔問清楚
就覺得GHole打地下拳係作賤自己

第二季精華武打時間(EP.01-10)全整合,方便各位重溫(唔計回憶片段)

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞