肥媽自爆因立場被謾罵慘失工作激動反問:「愛國都唔得,有冇搞錯呀而家?!」

24 回覆
2 Like 27 Dislike
肥媽(Maria Cordero)一向敢言,經常拍片大談熱門話題,過往又多次表明愛國立場,愛國之心眾人皆知,不過她就直言曾因愛國立場而遭受網民抨擊甚至謾罵。對此,肥媽日前就拍片分享感受,更再次強調:「我永遠都會毫不猶豫大聲回應『我愛中國,我愛香港』!」

事緣有粉絲指有部分網民會攻擊肥媽的「愛國心」,甚至謾罵,但肥媽就激動表示:「愛國都唔得,有冇搞錯呀而家!沒有國哪有家啊,你罵就罵吧,你罵你的,我愛我的國!」肥媽自言當初曾因公開撐警而被攻擊,就連簽了合同的工作都告吹,但她就不以為然,更反問:「太愛國也有罪嗎?對自己的國家都不愛的人,做什麼人呢?沒有國哪來家!有點離譜啊!」內地網民紛紛留言激讚:「喜歡你的一身正氣」、「14億中國人支持你」、「支持肥媽」。

鬼婆扮乜中國人
G持肥媽,又愛國,又愛人民幣
有冇放棄葡萄牙籍
愛國都會失去工作機會?
咁係嗰間公司有問題 犯國安法喎
咦咁1989年嗰陣時呢個肥婆講過啲乜嘢?
14億中國人支持
不過唔喺你嗰區,下次先
拿住外國護照講愛國

學霆鋒咁放棄外國國藉先講野
你啲仔女唔夠愛囉

全家得你一丁友愛國典幫你呀
自己冇job就賴國家 其心可誅
愛國無罪
扮愛國咪有罪囉
請問你中文名係?
關乜事,又肥又老兼樣衰
愛支病
[menber]靜啦 肥媽自己人
https://www.youtube.com/watch?v=nHzXk5bPmrQ [\member]
肥婆淨係識spin去國家度
日日掛係口邊講
愛國咁愛嫁咩
愛國係用個心嫁,唔係把口
你件肥野,錢你就愛
扮撚晒野
之前nelnel死左又扮同人好熟
轉個頭即刻比人地屋企人打臉
屌你老味
肥媽稱當時表演酬金只收現金,因為信不過地下錢莊,於是背著兒子的網球拍袋裝錢穿州過省,唱足半年後,便帶著袋子裡的50萬人民幣返港

申報左未呀 愛國
連稅都唔知有無報
咁唔愛國得唔得?
極度懷疑佢係外國間諜
一個外國人,愛一個非原生國籍嘅國家,其實係叛國定係愛國
咁我做唔到首富都係因為立場啦
屌你老母你貴姓呀,百家姓有無Cordero呢個姓呀,數典忘祖認賊作父
佢個英國演唱會後尾點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞