一人一句boss講過好型嘅嘢

232 回覆
10 Like 214 Dislike
你唔係大學生,一早炒L咗你啦
你都回post回左三次啦
FW: xxxxxxxxx
嚟我度做洗碗啦
你啱
有聲 post
第四句幾好笑
猶豫就會敗北
仆你個街
本身我都想留低同你一齊做
但我今晚約咗人
咁好態度
屌你個po又真係開係遊戲台
大家都玩緊人生online
我走先啦...你自己睇路...
我搞嘅
有幾多人碌返出去睇個po開響咩台
I have a plan
佢算唔算boss
是咁的,那年我 fg,入職第一份工,當時嘅我充滿活力,每個工作都盡力去做,從不怨言,未過三個月試用期,老闆已經係會議中捉我出嚟表揚,讚我跟啲客跟得唔錯。我諗就係由嗰個時候開始,我個部門嘅經理就開始針對我.

佢經常俾啲豬頭骨我啃,一時指我向東,一時指我向西,浪費我時間同體力,但我都應付得到,業績反而仲增長咗。結果個經理仲憎我,借啲易就發我圍。話我呢樣唔得,嗰樣唔啱,但我都忍,因為新人,未識玩辦公室政治。

第二個引起對立嘅原因,係因為 reception妹,佢係遲我兩個月返工嘅。我個經理一開始已經對佢起痰,成日請 reception妹飲嘢。又約佢去睇戲,但 reception妹都無答應佢。
reception妹份人串串貢咁,成日同我鬥嘴,有時會過嚟我個位搵我玩。我對佢幾有好感,覺得都有機會,自然會對佢表現得親蜜少少。

如是者過咗半年,個經理見到我同 reception妹玩得咁開心,又得老闆賞識,正式入職就加咗人工(比個經理以前相同職級時高好多),仲開始有一條新請嘅𡃁仔跟我搵食,就更加火遮眼,於是佢想盡辦法整走我,佢先係屌到我條𡃁喊,我出頭,話佢新人做嘢慢情有可原。佢就出大絕,經常向老闆打小報告,屈我偷客。於是老闆同我傾,話「希望我無睇錯人」,我一聽之下就火,覺得個老闆唔信我,結果我辭職。
reception妹係我走咗之後一個月都辭職。

大概一個月後,老闆就打電話畀我,講出以上嘅說話了。但我最後都無返舊公司。因為已經搵到新工了。

後來向舊同事打聽,原來隔離部門大佬睇唔過眼幫我,話咗畀老闆知個經理啲衰嘢,佢先係客嗰個!結果佢又被老闆炒咗~ 低能死~ 呵呵

"恩人仇人,勿在此相認呀"
I'm Hugo
Hugo Boss
屌,睇完你呢句之後先諗到唔係上司

屌以為返工個Boss
收工前兩分鐘
上司:講一句呀

心諗,屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞