香港人係日本舉辧既vanguard tcg比賽上作弊

196 回覆
264 Like 10 Dislike
https://twitter.com/TransGraham/status/1783158299623592329
https://www.facebook.com/watch/?ref=saved&v=1518100968739576
先前在日本舉辧的美英版先導者BCS總決賽,
被人發現選手直接在直播桌上作弊(VG賽事),
其作弊手段是幫對方切牌時偷看對方牌庫一張牌,
然後把該張牌鬼洗到對方的牌庫第一張,
讓對方只能抽到或翻到他給你的牌。
只能說作弊手段真的防不勝防,
卡牌界真的太黑暗,
魔術師的手法不是這樣用的...
為了贏而不擇手段,
在任何時候都是不被允許的。
#作弊bad
#最近大賽很多
#大家需要謹慎提防
#贏要贏的光彩
大陸人?
真香港人唔會咁做 有冇可能係日本人扮的?
出天悅
有邊個唔識陳文朗大哥
玩海賊王
陳文朗大哥帶領大家賺到風山水起
樓主知唔知你惡意唱衰文朗大哥會出現好多破碎家庭
香港卡界經濟會比你搞彎晒
香港Top player 黎

係圈子好岀名
fb link下面有人貼左佢拎香港one piece tcg時既訪問,冇得瀨
卡牌魔術師
樓主要咁講先有人理

都幾有膽色,
有哂Cam 影住都夠Pop 做
差少少做世一,可惜呀,
俾得對手洗牌就預咗啦,唔玩得咪大會派個中立友或機洗囉,
錯嘅係大會,錯嘅係世界,你地沒做錯到
睇fb下面d comment好似唔少人識佢
技術黎, 香港人
毒撚世界好恐怖
香港人唔出奇
官方叫你唔好整片jer鳩文朗
捉到出千,斬佢老味啦,仲講咁多
成日比人捉到出千 但仲未被ban 想知文朗大哥係咪bushiroad契仔
保護陳文朗
唔知樓主咩居心
朗哥係香港之光黎
拉post
負皮上一頁
大家唔好再推
出埋黎叫大家唔好再整片批鬥文朗
帶黎二次傷害
咁都仲要問

文朗大哥沒有輸!!
成班毒撚平時唔去識人識高層識有錢人
一眼紅文朗大哥玩卡技術高只會做小動作網上欺凌
可恥!!
係咪要禁止洗牌果時反轉副deck
好多大陸的揪心事件,其實都是日本人做的
正常日系比賽係分三疊比對手cut
邊有大賽比對手渣上手洗牌疊
magic魔術大賽就另計啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞