一人一句後悔講過最傷人既說話

81 回覆
7 Like 92 Dislike
同到而家都係最愛既一個ex
因為知佢原來有老公
我留低左句"謝謝妳愛過我"就分開左

佢聽到呢六個字個表情我到而家都仲記得
最愛
點解唔一齊
嗰日深夜收工截的
個dc9停低較低窗問我去邊度
我: xxx(地名)
佢: e度雙黃線喎
我: 屌你老母
跟住頭也不回上後面嗰架

依加好後悔

應該屌撚埋佢個早死老豆
自膠
飲醉咗睇錯咗係“傷心”
可唔可以井多少少係咩表情
"徹底既失望"
如果唔係我自己腦補
佢應該係怪我一野就放棄佢, 唔肯等到佢同佢老公分開

井開就井多少少
同佢一齊時係知佢有"一個拍左好多年拖既男朋友"
而唔知其實只係冇擺酒冇搞婚禮, 但其實已經註左冊好多年
講0個句野0個日
就係佢想同我坦白, 希望我原諒佢隱瞞, 同埋希望我等佢離婚

相隔十幾年諗番, 其實等佢都好似冇咩大不了
但0個陣仲細, 覺得"搶人女朋友本來都已經仆街, 突然變左搶人老婆真係過唔到自己"
所以極速斬纜

當然, 字面上我好老瀟
事實上係療傷療左好似兩年先再出去溝女

故事既ending 彩旦就係
佢同佢老公冇耐之後就正式搞左個婚禮
而家有對肥肥白白既孖仔
你公公可能好多謝你
如果真係你媽咪有咩事去咗而佢當初係完全唔知
咁佢會有幾咁後悔
可能係到佢臨死果刻 都會後悔講咗呢句說話

咁你媽媽而家點?
咁咪幾好
咁佢有咩反應?
呢句喺我小學聽返嚟唔係我講
「我吾再俾你hurt其他女仔」
話雖小學個啲係puppy love 但咁多年嚟都喺我心入面哽住哽住
希望你可以睇到呢個回覆
當時我唔理智咁喊到失控,爆炸性咁樣講出口

佢呆左話「原來係咁」

跟住佢就對我死心了
唔使後悔喎,你只係當刻盡咗力去試,如果你嗰陣冇盡力,你宜家反而會喺度想像當初盡咗力個結局會唔會唔同,但你試咗唔得就真係可以令你死心,起碼知道你自己改變唔到現實,唔會討價還價
多謝鼓勵
但人大咗就唔會再講呢啲說話
知道有啲嘢係無法挽回
就唔會講一啲自貶身價、貶低自己嘅說話
唔會令自己覺得自己可憐
衡量重要性嘅方法唔同咗啫,會不斷變,冇高低之分,唔好同過去嘅自己作對就得啦
但搶人女朋友好仆街係事實
我唔覺得會有人唔agree呢個事實
咁你而家點?
大家幾歲now
明明佢比左最黃金果八年我 但分手時 我同佢講

同你一齊左八年真係晒時間 晒曬我既時間
以前同啊嘛嘈交叫佢快啲死,而家已經唔係度
對唔住我係仆街不孝子
你快d接受上帝懷抱
一定hurt爆

而家大家點?

我都係差唔多意思 佢心死了
其實好簡單,女方喜歡你嘅,就算你牙籤無Feel都話舒服,等如你出面大把女靚過你女朋友都好你都讚佢靚一樣,係佢喜歡你會接受你一切,點會講出嚟傷你
幾歲就唔講了, 只可以答你已經係十幾年前既事

我而家...簡單講都係單身狀態
分左手頭兩年 都有因為隻狗而見下面 呢家就無啦 大家各有各生活
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞