傳 iPhone 17 Plus 螢幕將縮水 使 Pro Max 版本更有優勢

110 回覆
12 Like 114 Dislike
雖然 iPhone 16 系列尚未推出,不過就連 iPhone 17 相關的消息也開始流傳。最近有螢幕業界專家透露,iPhone 17 Plus 的螢幕將會縮小,以便與 Pro Max 旗艦版本作出更大產品區別。

螢幕業界專家 Ross Young 早前在 X 上引述消息透露,iPhone 17 Plus 將會採用比現時 iPhone 15 Plus 細小的螢幕,也就是說將會小於 6.7 吋,不過實際的尺寸就未有透露。

目前 iPhone 15 Plus 的螢幕尺寸與 iPhone 15 Pro Max 相同,因此如果售價本身較便宜的 Plus 型號螢幕比 Pro Max 細小,則可以更有效將兩個產品的定位分開,為 Pro Max 型號提供更大價值。不過如此一來 iPhone 系列的尺寸就增加一個,對於零件和物流等也會帶來額外的成本,到底最後會否真的一如傳聞縮小螢幕尺寸,就仍然要等多差不多一年半才知道了。
最好的iPhone永遠是下一代
橫掂都機海 唔差在出返部Mini
iPhone=智商稅
用緊13mini
正常人=> 17+變伏

果粉=> 17 Pro Max更有優勢
samsung
其實Apple 同Samsung 差唔多喇
同波鞋一樣差無幾
Apple = Nike
Samsung=Adidas
以前無大mon嗰陣就打哂飛機話咩細mon一隻手用啱啱好
除非壞左 如果唔係都唔會換
仲用緊12pro max
早幾年就係
時代唔同啦
依家 最好的iPhone永遠是上一代 先真
13mini用家等緊細機
出返Xs 5.8都夠玩
16未出已經講17
不如講埋20
真係
永遠都會話下一部最好
即使自己冇諗住去買
pro 縮水其實唔錯,最好單手用、唔轉手勢都可以 touch 到曬四隻角
我一隻手吸得起籃球但要掂到曬四隻角都係要轉一轉手勢
有咩問題,反正16到20都係一樣樣
唔係點?呢個係咩point嚟
唔通冇改良 直者話自己下一代product會冇咁好?
Yes
不如話下十代
唔差在其它版復古去返iphone 5個size
是但啦 係咪都買pro 版嫁啦
5.8~6 吋真係perfect size
認真Apple 所有product 買Pro 嘅話一定用得長命啲同埋多啲support 唔係Pro 嘅話好快就要換
原來已經17,無追太耐
iPhone嘅增長已經到咗頂峰過山車上到頂之後點?
除非佢17好撚爆,否則瀡滑梯
唔吹摺mon拿?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞